Hlavní obsah

Konec v Realu? Nejsem nejlepší trenér na světě, říká Zidane

Trenér Zinédine Zidane předčasně ukončil působení v Realu Madrid, protože necítil důvěru vedení klubu. Francouzský fotbalový kouč to uvedl v otevřeném dopise fanouškům v deníku AS.

Foto: Becker Marius, ČTK

Trenér Zinédine Zidane předčasně ukončil působení v Realu Madrid

Článek

Zidane odstoupil z funkce rok před vypršením smlouvy minulý týden krátce po skončení nepovedené sezony, ve které Real nezískal jedinou trofej. Něco takového se madridskému celku stalo poprvé od ročníku 2009/10.

"Skončil jsem, ale neskočil jsem přes palubu ani nejsem unavený z trénování," uvedl osmačtyřicetiletý Zidane, který předčasně ukončil také první působení na lavičce v letech 2016 až 2018.

Tehdy s klubem třikrát vyhrál Ligu mistrů, jednou ovládl španělskou ligu a dvakrát španělský Superpohár, Superpohár UEFA a klubové mistrovství světa. "V roce 2018 jsem skončil, protože po tolika vítězstvích a trofejích jsem cítil, že tým potřebuje nový impulz," dodal.

Nemám podporu, říká Zidane

"Teď je to jiné. Cítím, že nemám takovou podporu klubu, jakou bych potřeboval. Ani nemám podporu vedení vybudovat něco ve střednědobém nebo dlouhodobém výhledu," uvedl mistr světa i Evropy.

"Rozumím fotbalu a chápu i potřeby Realu. Vím, že když nevyhráváte, tak musíte jít. Ale kvůli tomu se zapomnělo na jednu důležitou věc - mezilidské vztahy. A to by si měli uvědomit," přidal.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Trenér Zinédine Zidane předčasně ukončil působení v Realu Madrid

"Vztahy mezi lidmi jsou důležitější než sláva nebo peníze. Musíte si jich vážit, proto mě ranilo, když jsem se po porážce v novinách dočetl, že pokud nevyhraju další zápas, končím. Úmyslně pouštěli do médií informace, které ubližovaly týmu," tvrdí.

"Naštěstí jsem měl skvělou partu hráčů, kteří za mnou stáli až do úplného konce a několikrát mě vítězstvím zachránili," uvedl Zidane. "Nejsem nejlepší trenér na světě, ale všechny můžu ujistit, že jsme všichni klubu odevzdali sto procent," dodal.

Reklama