Hlavní obsah

Messi se poprvé po pokusu o přestup objevil na tréninku Barcelony

Barcelona/Praha

Argentinský fotbalista Lionel Messi se poprvé po nedotaženém pokusu odejít z Barcelony objevil na tréninku mužstva. Poté co v neděli úspěšně absolvoval dodatečný test na koronavirus, se dnes jako první z hráčů dostavil do tréninkového centra, kde ho večer čeká premiérová příprava pod vedením nového trenéra Ronalda Koemana.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Messi se po neúspěšném pokusu o přestup poprvé hlásil na tréninku BarcelonyVideo: sntv

 
Článek

Šestinásobný nejlepší fotbalista světa se zapojí do tréninku s týdenním zpožděním a podle španělských médií už se nechal Koeman slyšet, že Messi pod jeho vedením nemůže počítat s žádnými privilegii. V sobotu čeká Barcelonu první přípravný zápas s třetiligovou Tarragonou, do ligy vstoupí 27. září proti Villarrealu.

Třiatřicetiletý Messi informoval Barcelonu o úmyslu odejít 25. srpna krátce po skončení sezony, kdy požádal o uplatnění klauzule, která by mu umožnila přestoupit bez odstupného před koncem smlouvy. Katalánský klub to ale odmítl, případný zájemce by ho musel vykoupit za astronomických 700 milionů eur (18,5 miliardy korun).

Jádrem sporu se pak stal termín, do kdy bylo možné klauzuli aktivovat. Za normálních okolností ji mohl využít do 10. června, což je datum shodné s původním koncem sezony. Ten se ale kvůli pandemii koronaviru posunul a Messi podle jeho právníků mohl požadavek vznést teprve po faktickém uzavření ročníku.

Po dvoutýdenním vyjednávání se Messi rozhodl ustoupit. S klubem, v němž působí 20 let, by se podle svých slov nechtěl soudit. Zůstane tak do léta 2021, kdy mu smlouva s Barcelonou skončí. Pak se z něj stane volný hráč.

Reklama

Související témata: