Hlavní obsah

Mladičký španělský reprezentant zářil a zastínil i Messiho

Barcelona

V duelu třetího kola španělské ligy proti Villarealu si odbyl trenér Ronald Koeman soutěžní debut na lavičce Barcelony a neskrýval nadšení z výkonu mladého fotbalisty Ansu Fatiho. Mladíček vstřelil dva góly, vybojoval penaltu, kterou následně i s trochou štěstí proměnil Messi, a výrazně tak přispěl k výhře 4:0.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Mladíček Ansa Fati se výrazně podílel na výhře Barcy nad Villarealem

Článek

"Jeho výkon se musí zdůraznit. Mám z něj velkou radost. Vím, že mu je teprve sedmnáct a má se v čem zlepšovat. Musí najít vyrovnanost, někdy mu chybí koncentrace," řekl Koeman pro deník Marca.

"V přípravném utkání s Elche se mu moc nevedlo, ale proti Villarealu to bylo naopak. Počínal si skvěle. Jeho vývoj je ohromný a těžíme z něj. Jsme si jistí, že se bude nadále rozvíjet. Mám velkou radost z něj a Pedriho. Oba mají skvělou budoucnost," prohlásil Koeman. Také střídajícímu Pedrimu je 17 let.

Koemana potěšil i výkon francouzského útočníka Antoinea Griezmanna, v minulé sezoně často kritizovaného. "Může si měnit pozici s Leem (Messim), což je pro soupeře těžší. S jeho výkonem jsem spokojený," konstatoval sedmapadesátiletý Nizozemec, který jako hráč vyhrál s Barcelonou čtyři ligové tituly a v roce 1992 i Pohár mistrů evropských zemí (PMEZ), předchůdce dnešní Ligy mistrů.

Barcelona rozhodla o výhře v prvním poločase, v němž dala všechny branky. Kromě Fatiho se prosadil z penalty Messi a vlastní gól si vstřelil Pau Torres. "V první půli jsme hráli velmi dobře, ve druhé tempo hry opadlo. Bylo to naše první soutěžní utkání a zanechalo dobrý dojem," řekl Koeman.

Reklama

Související témata: