Hlavní obsah

Objev MS toužil po Barceloně, klidně by hrál zadarmo. Amrabat ale musí na vysněný transfer počkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl jedním z nejdůležitějších mužů Maroka při cestě ke čtvrtému místu na nedávném fotbalovém MS v Kataru. Střední záložník Sufján Amrabat se logicky dostal do hledáčku velkoklubů a už v lednu byl blízko přesunu z italské Fiorentiny. Sám Ambrabat toužil po Barceloně, zájem byl oboustranný, jenže k dohodě i přes značný hráčův nátlak a vymýšlení všeho možného nedošlo.

Foto: ČTK/AP

Sufhán Amrabat patřil na fotbalovém MS v Kataru mezi nejlepší hráče šampionátu.

Článek

„Dělal vše, co mohl. Dokonce nabídl, že bude hrát zadarmo, aby dohodu usnadnil. Amrabat chtěl Fiorentině posílat plat, který by v Barceloně pobíral, aby částečně kompenzoval uvolnění na přestup. Barcelona pak nabízela za půlroční hostování téměř šest milionů eur, ale Italové nebyli ochotni na tuto cenu přistoupit," prozrazuje s odstupem španělský web Mundo Deportivo.

Šestadvacetiletý středopolař tak dohraje sezonu v aktuálně třináctém celku Serie A. V zimě panoval velký zájem také ze strany Chelsea v případě neúspěchu s Enzo Fernándezem a od Manchesteru United, jehož kouč Erik ten Hag zná marockého reprezentanta z dřívějšího působení v nizozemském Utrechtu.

Sám Amrabat ale toužil po španělském velkoklubu. „Jdi do toho hned. Budoucnost není nikomu slíbena," napsal možná lehce rýpavě poslední přestupový den na Instagramu. Fiorentina zkrátka nechtěla pustit svou oporu jen na hostování, na přestupové částce se ale s nikým nedohodla.

Další kroky Amrabata se budou řešit po skončení ročníku. Smlouva mu končí až v létě 2024, ale je téměř jisté, že se bude stěhovat už letos. Podle webu Transfermarkt je aktuální Amrabatova cenovka 25 milionů euro, přičemž ještě před mistrovstvím světa byla „pouhých" 10 milionů eur.

Fiorentina by nakonec mohla inkasovat až 40 milionů eur. Španělský deník Marca přišel s informací, že kromě Barcelony se do závodu o žádaného záložníka zapojí i Atlético Madrid. Zatímco v Barceloně by Amrabat mohl zastoupit Sergia Busquetse a doplnit dvojici mladíků Gaviho a Pedriho, Atlético už uvažuje o případné náhradě za mistra světa Rodriga de Paula.

Jasné vyjádření pak do světa vypustil bývalý záložník Fiorentiny Daniele Amerini. Amrabat je podle něj sice výborný hráč, ale ne někdo, kdo mění tvář týmu a dokáže rozhodovat zápasy. „Je vyměnitelný, nad logickou nabídkou bych určitě přemýšlel. Navíc, jestli chce sám z klubu odejít," prohlásil Amerini.

Reklama