Hlavní obsah

Po blamáži s Frankfurtem budou vstupenky na domácí zápasy Barcelony nepřenosné

Po blamáži na hřišti i na tribunách v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy vedení Barcelony rozhodlo, že vstupenky na zápasy evropských fotbalových pohárů budou nepřenosné. Uvedl to šéf katalánského klubu Joan Laporta. Barcelona ve čtvrtek vypadla z Evropské ligy po porážce 2:3 s Eintrachtem Frankfurt, který na Camp Nou povzbuzovalo podle televizní stanice ESPN 30 tisíc fanoušků.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Fanoušci Frankfurtu na Camp Nou.

Článek

Německý klub měl přitom přidělených 5000 vstupenek. Na zápase bylo 37.746 držitelů permanentek a 34.440 lidí si vstupenky zakoupilo jinak.

"Ujišťujeme, že tyhle lístky se neprodávaly v Německu. Klub neprodával lístky německým fanouškům. Ti, co si tyhle vstupenky koupili, je předali německým fanouškům, to je zjevné," prohlásil Laporta podle agentury Reuters.

Uvedl, že Barcelona nenese vinu za to, že vstupenky skončily v rukou německých fanoušků. "Nechceme, aby se to opakovalo a budeme jednat. Proto jsme přijali opatření, že pro mezinárodní soutěže budou vstupenky nepřenosné. Klub nenese vinu za to, že lidé porušují pravidla. Dělali jsme, co jsme mohli, abychom se tomu vyhnuli. Ale někteří lidé to udělají, i když tím poškozují klub a fanoušky, kteří jdou tým podpořit na Camp Nou," řekl Laporta.

Reklama