Hlavní obsah

Prezident Barcelony Laporta doufá v Messiho návrat do klubu

Prezident Barcelony Joan Laporta stále doufá v návrat kanonýra Lionela Messiho do klubu. Nejlepší střelec barcelonské historie si podle něj zaslouží hezčí konec než ten z loňského léta, kdy odešel do Paris Saint-Germain.

Foto: Albert Gea, Reuters

Prezident Barcelony Joan Laporta s novým barcelonským hráčem Raphinhou.

Článek

"Doufám, že Messiho kapitola ještě neskončila. Myslím, že je naší povinností snažit se najít způsob, jak vylepšit tuto kapitolu, jež není uzavřená. Měla by mít krásnější zakončení," řekl Laporta televizi ESPN během turné Barcelony ve Spojených státech amerických.

Nyní pětatřicetiletý Argentinec Messi je klubovým rekordmanem v počtu gólů (672) a odehraných zápasů (778). Loni v srpnu Barcelonu po více než dvou dekádách opustil, když si finančně zdecimovaný klub nemohl dovolit prodloužit mu smlouvu.

"Je to pravděpodobně nejlepší hráč Barcy v historii, pro mě je srovnatelný pouze s Johanem Cruyffem. Jednou k tomu (návratu) musí dojít. Jako prezident Barcy jsem loni v létě musel udělat to, co jsem udělal. Ale také musím jako prezident Barcy - a také z osobního hlediska - říct, že mu to dlužíme," řekl Laporta.

Sedminásobný držitel Zlatého míče Messi má v Paříži smlouvu do roku 2023.

Reklama

Související témata: