Hlavní obsah

Real Madrid šetří na Balea. Prodejem hráčů získá na Velšana až 100 miliónů eur

Madrid

Prezident fotbalistů Realu Madrid Florentino Peréz si dal před začátkem nové sezóny tři cíle - přivést talentovaného španělského záložníka Isca, na lavičku posadit trenéra Carla Ancelottiho a hvězdnou sestavu ještě posílit o Garetha Balea. Právě ofenzivní záložník Tottenhamu je zatím jediným nesplněným slibem, který Pérez dal fanouškům Bílého baletu. Ačkoliv vedení Tottenhamu stále tvrdí, že Bale je neprodejný, zájem Realu o velšského křídelníka neutichá - madridský celek už dokonce na novou hvězdu střádá finanční prostředky. Prodejem současných i bývalých hráčů totiž podle serveru listu Marca vydělá asi 100 miliónů eur (zhruba 2,6 miliardy korun).

Foto: www.marca.com

Gareth Bale (vlevo) by se už brzy mohl stát spoluhráčem Cristiana Ronalda.

Článek

V minulosti nebyla taková taktika u Realu zvykem - na Santiago Bernabéu vždy našli dostatek finančních prostředků, aby zlákali ty nejlepší hráče světa a jejich dosavadní kluby přinutili k obchodu.

Po nepříliš vydařené minulé sezóně se ale zdá, že Pérez změnil taktiku. Balea se Real sice jen tak nevzdá, ale finanční prostředky už nebude dávat výhradně ze svých zdrojů. Aby v Madridu získali peníze na velšského fotbalistu, musí si nejprve „vydělat" prodejem jiných hráčů.

Higuaína chce Neapol a Arsenal

Bílý balet se už zbavil dvou přebytečných hráčů - útočník José Callejón i obránce Raúl Albiol zamířili do Neapole za 21 miliónů eur. Dalším fotbalistou, který by mohl Santiago Bernabéu v brzké době opustit, je argentinský útočník Higuaín. Za něj by v Madridu rádi inkasovali až 40 miliónů. O Higuaína mají velký zájem Neapol a Arsenal.

Bývalý trenér Realu a nyní lodivod Chelsea José Mourinho se také intenzivně zajímá o beka Fabia Coentraa. Portugalec by mohl být volný za 25 miliónů eur. Další příjmy Realu Madrid plynou z přestupů bývalých hráčů - stoper Ezequiel Garay je jednou nohou v Manchesteru United, který prý nabízí 20 miliónů. Real by měl nárok hned na 50 procent přestupní částky, zbytek připadne Benfice Lisabon. Útočník Álvaro Negredo už podepsal smlouvu s Mancheterem City, Bílý balet za něj dostane 4,4 miliónu eur.

V Madridu by tak měli inkasovat zhruba sto miliónů eur (asi 2,6 miliardy korun). Prezident Florentino Pérez věří, že Tottenham by Garetha Balea mohl uvolnit za 70 miliónů eur. „Na přestupovém trhu jsme letos ještě neskončili. Čekají nás další obtížná jednání, ale věřím, že nakonec dosáhneme svého cíle," nepřímo naznačil první muž Bílého baletu.

Jak Real Madrid kalkuluje:
José Callejónodešel do Neapole za 10 miliónů eur
Raúl Albioldalší „přeběhlík" zamířil pod Vesuv za 11 miliónů eur
Álvaro Negredopřestoupil ze Sevilly do Manchetseru City, Real za svého někdejšího útočníka inkasoval 4,4 miliónu eur
Gonzalo HiguaínArgentinec je také blízko přestupu do Neapole, Real za něj požaduje 40 miliónů eur
Fabio Coentraoo portugalského obránce se zajímá Chelsea a také Tottenham, volný je údajně za 25 miliónů eur
Ezequiel Garaystoper Benfiky Lisabon je jednou nohou v Manchesteru United, Real by za svého bývalého obránce mohl dostat 10 miliónů eur
Přestoupí Gareth Bale v létě do Realu Madrid?
Ano
56,5 %
Ne
43,5 %
Celkem hlasovalo 4825 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články