Hlavní obsah

Šéf španělského fotbalu se po uniklých hovorech s Piquém vzdá bonusu

Prezident Španělského fotbalového svazu Luis Rubiales se kvůli skandálu s uniklými telefonními hovory vzdá bonusů k platu, které měl dostat, když se do Superpoháru probojují velkokluby Barcelona a Real Madrid. Za to ho mimo jiné kritizoval trenér Atlética Madrid Diego Simeone.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Rubiales se ocitl ve Španělsku v minulých dnech pod drobnohledem poté, co byly zveřejněny zcizené nahrávky jeho hovorů s obráncem Barcelony Gerardem Piquém. Mezi tématy jejich debat byl i nový systém španělského Superpoháru, jenž se zápasu mezi dvěma týmy změnil ve Final Four a přesunul se do Saúdské Arábie. Dohodu pomohla vyjednávat Piqého obchodní skupina Kosmos, za což měla získat provizi v celkové výši 24 milionů eur (585 milionů korun).

Z dohody měla profitovat i španělská federace a sám Rubiales, jemuž náležel bonus za to, když se miniturnaje zúčastní Real a Barcelona. Rubiales odmítl, že by na dohodě byl něco nečestného, neboť je normální v každé firmě, aby její vedení inkasovalo více, pokud je úspěšné. Jeho bonus údajně činil 3000 eur.

"Vnímám ve společnosti kritiku bonusu v mém platu. To se teď změní. Navrhl jsem, aby byl na příštím valném shromáždění můj plat upraven," řekl Rubiales. "Nechci, aby si Simeone nebo nějaký jiný trenér myslel, že jsem dělal něco nečestného. Všechno to bylo legální, ale pokud je s tím ve společnosti problém, není důvod v tom pokračovat. Budu se cítit lépe, když se to změní," dodal.

Že by se dopustil něčeho nečestného, odmítl v minulých dnech i Piqué. Španělský mistr světa a Evropy na zachycených hovorech žádal Rubialese také o to, aby mu zajistil schůzku s trenérem olympijského týmu Luisem de la Fuentem ve snaze dostat se jako povolený starší hráč do týmu pro turnaj v Tokiu.

Reklama

Související témata: