Hlavní obsah

Španělský rekordman Ramos ukončil reprezentační kariéru

Španělský fotbalista Sergio Ramos už svou rekordní bilanci 180 startů v národním týmu nerozšíří. Šestatřicetiletý obránce Paris Saint Germain dnes oznámil, že definitivně ukončil reprezentační kariéru. Ve španělském dresu slavil titul mistra světa a dvakrát přispěl k triumfu na evropském šampionátu, nový trenér Luis de la Fuente už s ním ale ve svých plánech nepočítá.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Fotbalista Sergio Ramos v reprezentačním dresu. Archivní foto

Článek

"Přišel čas se rozloučit s naším milovaným a úžasným reprezentačním týmem," napsal na sociálních sítích Ramos, jenž 52 zápasů odehrál s kapitánskou páskou. "Dnes ráno mi zavolal trenér a řekl mi, že se mnou nepočítá a počítat nebude, bez ohledu na to, jak na tom budu nebo jak bude pokračovat moje sportovní kariéra," dodal.

Ramos, jenž s Realem Madrid čtyřikrát ovládl Ligu mistrů, v reprezentaci naposledy nastoupil v březnu 2021 v kvalifikaci MS, kdy naskočil jako střídající hráč do duelu s Kosovem. Od té doby šanci nedostal a nebyl ani v nominaci kouče Luise Enriqueho na loňský světový šampionát v Kataru, což vyvolalo ve Španělsku velké diskuse.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sergio Ramos (@sergioramos)

"Se vší úctou si myslím, že jsem si zasloužil, aby má cesta skončila z mého vlastního rozhodnutí nebo pokud by moje výkony nedosahovaly kvalit národního týmu, a ne kvůli věku nebo z jiných důvodů," uvedl s hořkostí. "Bohužel se mi to nestane, protože fotbal není vždy fér a fotbal není nikdy jen o fotbale," dodal.

Reklama