Hlavní obsah

Stašková se těší na madridské derby ve finále Španělského poháru. Bývá to vyhrocené, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobná nejlepší česká fotbalistka roku Andrea Stašková zakončí premiérovou sezonu v Atlétiku Madrid sobotním finále Španělského poháru proti Realu Madrid (hrát se bude od 22:00). "Před postupem do finále jsme zažily těžší časy, takže bychom to chtěly napravit a dotáhnout do vítězného konce," říká útočníce českého národního celku, která během kariéry hrála za pražskou Spartu či Juventus Turín

Foto: archiv Andrey Staškové

Nejlepší česká fotbalistka Andrea Stašková je hráčkou Atlétika Madrid.

Článek

Atlético Madrid nesplnilo plán a v lize skončilo až na 4. příčce. "Chtěly jsme skončit třetí, ale bohužel se nám závěr nepovedl, takže se upínáme k poháru," neskrývá třiadvacetiletá Češka.

Její klub si o pohárovou trofej zahraje podruhé v řadě. "Minulý rok holky prohrály finále s Barcelonou, takže budeme ještě více motivované. Derby je vždy zajímavé a vyhrocená, takže jsem na to zvědavá," pokračuje Stašková.

Česká reprezentantka tak v sobotu udělá tečku za premiérovou sezonou ve španělské metropoli. Jak ji hodnotí? "Je to těžké, protože jsem ze začátku nedostávala tolik příležitostí. Je to opravdu jiné, od mentality, herního stylu, tréninků. Myslím si, že se posouvám a zlepšuju, ale občas je to hodně náročné, když je člověk v zahraničí sám," vysvětluje s tím, že domů do Česka se během sezony jen tak nedostane.

"Takže to není snadné. Když potřebuju vypnout, tak vyrazím do Česka nebo Itálie za kamarády," prozrazuje recept, který ji přivede na lepší myšlenky. V zahraničí přitom působí už od roku 2019. "Smlouvu mám v Atlétiku ještě na rok, ale agent mi říkal o nabídkách z jiných týmů. Nechávám to na agentovi," dodává Stašková.

Reklama