Hlavní obsah

VIDEO: Bílý balet zavzpomínal na staré časy. Kanonýr Raúl si půjčil dres od Ronalda a zase řádil

Madrid

Jako za starých časů. Madridský stadión Santiaga Bernabéua si ve čtvrtek večer připomněl slavné působení útočníka Raúla Gonzáleze. Nejlepší střelec v historii elitní Ligy mistrů znovu oblékl dres Realu Madrid a v přátelském zápase proti svému současnému zaměstnavateli, katarskému týmu Al Sadd, jako první otevřel skóre. Nadšené ovace španělských diváků neměly konce. Real nakonec vyhrál 5:0.

Raúl po letech oblékl dres Realu Madrid a znovu skóroval.

 
Článek

Čtvrteční večer na Santiago Bernabéu byl plný emocí. Ovace nejprve sklidil brankář Iker Casillas, který před začátkem utkání Raúlovi symbolicky navlékl na ruku kapitánskou pásku. Před šestinásobným mistrem La Ligy a trojnásobným šampiónem Champions League se musel sklonit i Cristiano Ronaldo, který své tradiční číslo 7 na dresu přenechal právě Raúlovi.

Šestatřicetiletý útočník čekal jen třiadvacet minut na to, aby po více než třech letech znovu skóroval za Bílý balet. Na hranici velkého vápna Raúl předvedl rychlé zpracování a perfektní umístění střely - diváci si tak připomněli jednu z jeho typických tref. „Šestnáct let jsem tu hrál a dneska jsem z tribun cítil velkou podporu i lásku," řekl Raúl po zápase.

Krátce po poločasovém hvizdu, než na sebe navlékl dres Al Saddu, symbolicky předal trikot s číslem 7 svému nástupci Cristianu Ronaldovi. „Bylo to neuvěřitelné, tak moc jsem se těšil zpátky domů. Děkuji všem lidem, kteří mi umožnili takový návrat," dodal druhý nejlepší hráč planety z roku 2001.

Reklama