Hlavní obsah

Výstavní trefa. Hazard poprvé skóroval za Real Madrid

Salcburk/Praha

Čekání na premiérovou trefu Edena Hazarda v dresu Bílého baletu je u konce. Ve svém šestém startu za Real Madrid otevřel belgický forward skóre přátelského utkání na půdě Salcburku proti místnímu Red Bullu. Svěřenci Zinédina Zidana zvítězili 1:0.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Záložník Realu Madrid Eden Hazard během letní přípravy

Článek

Pětkrát nastoupila hvězdná akvizice Realu Madrid v základní sestavě během letní přípravy, gól z toho ale ani jednou nebyl. Teprve na šestý pokus se Edenu Hazardovi podařilo střelecky prosadit.

Osmadvacetiletý záložník rozhodl jedinou trefou utkání o výhře Bílého baletu nad Salcburkem. Hazard v 19. minutě duelu převzal přihrávku od Karima Benzemy, na hranici vápna si potáhl míč kolem dvou obránců a oku lahodící akci zakončil nechytatelnou střelou k tyči.

Španělská média v posledních týdnech často zmiňovala rostoucí tlak na kouče Zidana. Real totiž během letní pauzy nepodával kdovíjaké výkony. Z šesti duelů si výhru připsal jen v polovině případů, navíc schytal drtivou porážku 3:7 od městského rivala Atlétika.

Bílý balet čeká ještě jedno přípravné střetnutí. Madridský klub v neděli zavítá na římský Stadio Olimpico, kde poměří síly s místním AS. Pak už přijde na řadu ostrý start do nového ročníku La Ligy na půdě Celty Vigo. Tehdy se teprve začne definitivně rozhodovat o tom, jestli návrat legendárního kouče a rekordní akvizice v podobě příchodu Hazarda byla pro celek z centrální oblasti Španělska tím správným krokem.

Reklama

Související témata: