Hlavní obsah

Zázračný supertalent čeká a čeká. V Realu Madrid pro něho není místo

Madrid/Praha

Už jako patnáctiletý debutoval v norské seniorské reprezentaci, před třemi roky celý fotbalový svět sledoval přestup šestnáctiletého mladíka do slavného Realu Madrid. Označení zázračný supertalent však Martin Ödegaard nenaplnil a i letos ho španělský velkoklub posílá na hostování - tentokrát do Vitesse Arnhem. Devatenáctiletý záložník přitom působí v Nizozemsku už od ledna roku 2017, dosud hrál za Heerenveen.

Foto: Juan Medina, Reuters

Přijde jednou jeho chvíle? Martin Ödegaard sedí na lavičce Realu Madrid před ligovým zápasem s Getafe.

Článek
Fotogalerie

Martin Ödegaard v akci.

O rodáka z Drammenu měly v roce 2015 eminentní zájem snad všechny špičkové evropské velkokluby, Nor si nakonec vybral Real. Ve hvězdami nabitém kádru úřadujících šampiónů Ligy mistrů však pro něho zatím není místo. Za Bílý balet si Ödegaard zahrál v soutěžních zápasech jen dvakrát, v roce 2015 v posledním ligovém duelu sezóny a jeden start zaznamenal v poháru. V národním týmu už má přitom na kontě 12 zápasů.

Mladý Nor hrál v počátku za rezervu Bílého baletu, ale španělský deník AS přišel před časem s informacemi, že ho hráči béčka mezi sebe nepřijali. Údajně jim vadí jeho garantované tréninky s áčkem a lepší plat.

Reklama

Související témata: