Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Šilhavým nevyužitý Černý opět zářil, doplatil ale na neefektivní spoluhráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to už pořádně ohraná pohádka. Václav Černý navázal na své skvělé výkony před reprezentační přestávkou i po jejím konci a již počtvrté v řadě se stal nejlépe hodnoceným krajánkem ligového víkendu. Díky známce 8,4 od analytického portálu SofaScore byl nejlepším hráčem Twente Enschede při sobotní remíze 0:0 s Excelsiorem. Aktivním výkonem na pravém křídle vytvořil svým bohužel neefektivním spoluhráčům nespočet šancí a pořádně se přihlásil o výraznější porci minut v národním týmu. Na posledním srazu totiž odehrál pouze závěr duelu s Polskem, bezbrankovou remízu v Moldavsku dokonce pouze sledoval z lavičky náhradníků. Přitom právě na půdě trpaslíka českému týmu zoufale chyběl hráč, který by dokázal svým kolegům brankové příležitosti připravit...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Černý na archivním snímku v reprezentačním dresu.

Článek

24letý křídelník zapsal na hřišti zachraňujícího se Excelsioru těžko uvěřitelných devět klíčových přihrávek, přičemž adresáty dvou z nich poslal do takřka stoprocentních tutovek. Jak Michel Vlap, tak Ricky van Wolfswinkel ale šancemi pohrdli. Jednou zakončoval Černý i sám, když v 56. minutě nasprintoval za obranu a z vnitřku vápna pálil slabší pravačkou. Podobně jako jeho spoluhráči si ale vylámal zuby na skvěle chytajícím Stijnu van Gasselovi.

„Takovéhle zápasy musíte vyhrávat. Nechali jsme si naší neefektivitou zbytečně utéct dva body a šanci vytvořit tlak na týmy nad námi," láteřil kouč Twente Ron Jans.

„Můžeme si jen vyčítat, že jsme nezvítězili. Hráli jsme dobře, vytvořili si dostatek šancí, ale byli nedbalí v zakončení," mrzelo kapitána van Wolfswinkela, který měl na hlavě gól po jednom z Černého centrů. Twente momentálně okupuje pátou příčku Eredivisie, která by na konci ročníku zajistila postup do play off o kvalifikaci do předkol Konferenční ligy. Český reprezentant ale i nadále s bilancí 9+6 zůstává nejproduktivnějším hráčem týmu.

I proto musí příznivce národního mužstva mrzet, že ve fantastické formě hrající odchovanec příbramské kopané v reprezentaci naposledy nedostal pořádnou příležitost ukázat své schopnosti. Hlavně po remíze v Moldavsku volala jak široká, tak odborná veřejnost po jeho nasazení do hry v průběhu dosti zpackaného duelu. Vždyť právě kreativita v předfinální fázi Čechům evidentně scházela. A reakce reprezentačního kouče na to, proč Černý nakonec nebyl vůbec využit? Dosti nejasná. „To si vyhodnotíme ještě v dalších dnech. Uvidíme," mlžil Jaroslav Šilhavý po dotazu, proč křídelníka Twente na trávník neposlal. Dobrou zprávou ale určitě je, že Černého fazonu dvouzápasové sezení na střídačce národního týmu zjevně nijak negativně neovlivnilo.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.