Hlavní obsah

Bayern - Fürth 4:1Lewandowski přispěl dvěma góly k obratu Bayernu proti Fürthu. Reus skóroval třikrát

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov otočili domácí duel 23. kola německé ligy s posledním Fürthem, k výhře 4:1 přispěl dvěma góly nejlepší bundesligový střelec Robert Lewandowski. Lídr tabulky má nadále šestibodový náskok před druhým Dortmundem, který deklasoval na svém stadionu Mönchengladbach 6:0. Kapitán Marco Reus dal dva góly a na tři další přihrál. Záložník Vladimír Darida nezabránil debaklu Herthy Berlín 1:6 s Lipskem.

Článek

Bayern stejně jako před týdnem při porážce v Bochumi a při středeční remíze v osmifinále Ligy mistrů se Salcburkem nezvládl první poločas. Outsidera poslal do vedení ve 42. minutě nejlepší střelec týmu Hrgota, jehož pokus z přímého kopu skončil za přispění teče v síti.

Bavorský velkoklub ale na rozdíl od minulých zápasů bleskově zareagoval. Pár vteřin po zahájení druhé půle zužitkoval přihrávku z pravé strany Lewandowski a v 61. minutě si po podobné akci srazil míč do vlastní sítě Griesbeck. Osm minut před koncem navíc přidal Lewandowski hlavou svou 28. ligovou trefu v sezoně a v nastavení pojistil výsledek Choupo-Moting.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Marco Reus z Dortmundu oslavuje jeden ze svých gólů do sítě Mönchengladbachu v 23. kole Bundesligy.

Reus odstartoval své představení v "Borussen derby" gólovou dorážkou v 26. minutě. O chvíli později vyzval kolmicí ke skórování Malena a branku připravil přesnou přihrávkou i pro Wolfa a sedmnáctiletého Moukoka, jenž se prosadil poprvé v sezoně.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Robert Lewandowski tleská fanouškům po výhře Bayernu ve 23. kole Bundesligy.

Dvaatřicetiletý kapitán Dortmundu se proti svému bývalému týmu trefil podruhé v 81. minutě a v samém závěru mohl dokonce završit hattrick. K pokutovému kopu se ale postavil Can a s jistotou proměnil.

Lipsko udrželo čtvrtou příčku, naopak Hertha je pouze bod nad sestupovým pásmem. Klíčový moment přišel po hodině hry za stavu 1:1. Kempf stáhl ve vápně unikajícího Nkunkua, viděl červenou kartu a sám faulovaný navíc proměnil penaltu. Nkunku vzápětí přidal druhý zásah a proti oslabenému soupeři skórovali i Olmo, Haidara a Poulsen.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Bayern Mnichov - Fürth 4:1 (46. a 82. Lewandowski, 61. vlastní Griesbeck, 90.+1 Choupo-Moting - 42. Hrgota)
Dortmund - Mönchengladbach 6:0 (27. a 81. Reus, 32. Malen, 70. Wolf, 74. Moukoko, 90.+1 Can z pen.)
Hertha Berlín - Lipsko 1:6 (48. Jovetič - 64. z pen. a 67. Nkunku, 20. Henrichs, 75. Olmo, 82. Haidara, 89. Poulsen).

Reklama

Související témata: