Hlavní obsah

Ani božský Messi na tebe nemá, utahují si z plzeňského snajpra Čišovského po jeho další trefě

Plzeň

Narážek a všelijakých vtípků si už vyslechl až až. A legrácek, že i božský Argentinec Messi musí mít z jeho střeleckého apetitu obavy, neboť pět gólů nastřílených Čišovským se mu bude v Lize mistrů těžko dohánět, ještě víc. Od spoluhráčů, fanoušků, novinářů, po prvním duelu se slovinským Mariborem se dokonce i trenér Vrba přidal. „Absolutně nepodstatné. Z branek se budu radovat, až když postoupíme v Lize mistrů do hlavní soutěže," zůstává nad věcí slovenský stoper v plzeňských službách Marián Čišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Marián Čišovský (vlevo) a Pavel Horváth oslavují vedoucí gól do sítě Mariboru.

Článek
Fotogalerie

Pravdou je, že v probíhající kvalifikaci o Ligu mistrů na něj nikdo z plzeňských spoluhráčů nemá. Oficiální statistiky UEFA registrují na Čišovského kontě pět gólů, i když on sám se jednoho dobrovolně vzdává.

„Ten jeden v Tallinnu patří Hejdovi. Skutečně míč tečoval, protože jinak by šel mimo bránu," přísahal po čtyřbrankovém vítězství v předchozím kvalifikačním předkole v Estonsku.

Jenže statistiky UEFA se ani ex post nezměnily a slovenský stoper společně se Širokovem ze Zenitu Petrohrad střelcům v Lize mistrů s pěti zásahy kraluje.

Nejlepší střelci Ligy mistrů:
5Čišovský (Plzeň) a Širokov (Petrohrad)
4Chižničenko (Karaganda)
3Súdání (Dinamo Záhřeb), Quintieri (Kalju), Fofana (Tiraspol), Hanssen (EB/Streymur), Horváth (Plzeň), Salah (Basilej)
zdroj: www.uefa.com

I trenér Vrba už se přidal

„Doufám, že si Mariána všiml Messi. Už teď má na něho ztrátu pěti branek a nebude jednoduché, aby ho dohnal," přidal se po prvním duelu s Mariborem k vtipálkům, dobírajícím si Čišovského, i plzeňský kouč Pavel Vrba. Pochopitelně nadmíru spokojený, jak jeho týmu nacvičené standardní situace vycházejí a kolik branek z nich střílí. I díky Čišovskému.

„Máme hráče, kteří je dobře zahrávají, a já měl prostě několikrát štěstí, že jsem byl ve správný čas na správném místě," odmítá slovenský stoper chválu, která se na něho snáší. „Ať dá gól třeba brankář Kozáčik, hlavní je, abychom je stříleli dál a pomáhaly nám k výhrám," dodal.

Oslavy si neužil, musel na dopink

Nad Mariborem i díky jeho trefě Plzeň vyhrála a do hlavní soutěže Ligy mistrů má nakročeno slibně.

„Byli jsme na Slovince dobře nachystaní, i když nás překvapili, jak silní na balónu byli a jak míč drželi. Dokonce až příliš dobře a hlavně často. Odveta nebude jednoduchá, neboť nás čeká hodně silný soupeř, který se bude pokoušet výsledek zvrátit. Věřím, že mu v tom zabráníme," meditoval Čišovský, který si po výhře v prvním duelu nad Mariborem nic z oslav se spoluhráči v kabině neužil, neboť musel na dopink.

Střelec dávající tolik gólů a konkurující pomalu Messimu je pod obzvlášť bedlivým dohledem. „Občas si mě spoluhráči dobírají, ale mám pro ně pořád tu samou odpověď. Messimu budu konkurovat jen do prvního zápasu, do něhož on nastoupí. A já se ze svých gólů budu radovat až ve chvíli, kdy do hlavní fáze Ligy mistrů opravdu postoupíme," uzavřel Čišovský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články