Hlavní obsah

Benfica neudělala nic, kromě jednoho přímáku! Kapitán Ajaxu těžce nese vyřazení z Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna střela rozpoutala euforii Benfiky. Slavný portugalský klub po šesti letech rozkopl čtvrtfinálovou bránu fotbalové Ligy mistrů, stačila mu k tomu jedna vydařená standardka v úterní osmifinálové odvetě na půdě Ajaxu. Hrdinou utkání se stal uruguayský útočník Darwin Núněz, který se prosadil hlavou.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Zleva Antony z Ajaxu a Alejandro Grimaldo z Benfiky.

Článek

„Zažívám fantastický pocit, poprvé v kariéře jsem ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Vydali jsme ze sebe maximum, jsme obrovsky unavení. Stáli jsme proti skvělému týmu, věděli jsme, že budeme trpět, což se také stalo. Ale dokázali jsme uhrát vzadu nulu a mně se podařilo dát gól," rozplýval se Núněz, jehož přesná hlavička byla jedinou střelou hostů mezi domácí tyče.

Benfica byla v souboji s Ajaxem vůbec vysoce produktivní, v úvodním duelu jí na dvě trefy (remíza 2:2) stačily tři střely. „Nemohli jsme hrát tak, jak jsme chtěli, nedařilo se nám držet míč. Proto jsme se soustředili na obranu a věřili, že se prosadíme z brejku nebo ze standardky. Povedlo se," zářil trenér Benfiky Nélson Verissimo.

„Jsem na náš tým hrdý, není snadné nás porazit. Jsem vyčerpaný, ale zároveň šťastný. Nebyl to z naší strany nejlepší zápas, ale zásadní je, že jdeme dál," doplnil záložník Julien Weigl.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Zleva Antony z Ajaxu a Goncalo Ramos z Benfiky.

Ajax soupeře přehrával, jenže na jeho precizní obranu nevyzrál. Prodloužil tím domácí nepříznivou sérii ve vyřazovací části Ligy mistrů - na svém stadionu nevyhrál od roku 1996 (čtyři remízy, pět porážek).

„Byli jsme lepší, Benfica neudělala nic, kromě jednoho přímého kopu. Chtěli jsme dominovat, což se nám dařilo, ale pak jsme kvůli jednomu zaváhání o všechno přišli," smutnil kapitán Ajaxu Dušan Tadič. „Svým hráčům jsem složil velký kompliment. Snad jen ta kreativita chyběla. Je hořké, že jeden okamžik nepozornosti znamená, že jsme vyřazeni," podotkl trenér nizozemského mužstva Erik ten Hag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.