Hlavní obsah

Bílek: Ligu mistrů jsme odehráli tak, na co jsme stačili. I přes příděly nás ale účast mezi elitou posílí!

Nejlepší zápas ve skupině. Tak trenér Plzně Michal Bílek zhodnotil závěrečné vystoupení svého týmu v Lize mistrů. Viktoria i přes dva vstřelené góly doma s Barcelonou prohrála 2:4. „Musím pochválit všechny hráče, pracovali celý zápas výborně," prohlásil Bílek.

Odnášíme si obrovskou motivaci pro další práci. Je vidět, že světový fotbal je jinde, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

 
Článek

Jste rád za dva vstřelené góly Barceloně nebo jste smutný z další porážky a čtyř inkasovaných branek?

Byli jsme dnes nejblíž bodovému zisku, odehráli jsme nejlepší zápas ve skupině. Měli jsme hodně střel, dali jsme dva góly, nastřelili jsme břevno, tyčku. Ale utkání se mi hodnotí trošku hůř, neboť výsledek pro nás není příznivý, dostali jsme čtyři góly. Věřím ale, že šest zápasů v Lize mistrů nás posílí.

Plzeň je proslulá v české lize pevnou defenzívou. Nedalo se soupeřům v Lize mistrů čelit o něco líp?

Když se podíváme na inkasované góly, v některých situacích jsme se měli chovat jinak takticky. Narazili jsme ale na kvalitu, nestačili jsme. V české lize inkasujeme málo, ale je vidět, že světový fotbal je jinde.

Barcelonu jste ale přestříleli.

Bilance nás těší. Ale euforie zavládnout nemůže, prohráli jsme. Dostali jsme se do skupiny, která byla nesmírně těžká. Předem jsme věděli, že bodovat bude složité.

Útočník Chorý vstřelil dva góly, k tomu břevno. Má podle vás reprezentační formu?

Odvádí pro nás skvělou práci. Prosazuje se střelecky, navíc přidrží spoustu balonů. Na to, jak je vysoký, má slušný pohyb, k tomu nám významně pomáhá v defenzívě. Momentálně patří mezi nejlepší ligové útočníky.

Barcelonu jsme potrápili nad naše možnosti. Trošku zklamání převládá, zní z plzeňské kabinyVideo: Sport.cz

Co si z bojů v Lize mistrů odnesete?

Velké příděly. Gólů jsme dostali hodně. Ale také zkušenosti, zážitky a obrovskou motivaci do další práce. Liga mistrů je ale pryč. Pro nás je teď výzva zabojovat o nejvyšší příčky v lize a dostat se příští rok do skupiny evropských pohárů. Teď už myslíme na sobotní utkání se Spartou. Na podzim nás čekají ještě tři zápasy, chceme je výsledkově zvládnout, abychom si udrželi náskok do jara. Máme ale hodně zraněných, náš kádr je nyní úzký.

Jakým způsobem působíte na mužstvo, že po přídělech v Lize mistrů dokáže přepnout úspěšně na českou ligu?

Vytyčili jsme si před sezonou jasné cíle: vstoupit dobře do ligy a dostat se do pohárů. Byli jsme v Lize mistrů, což je fantastické. Odehráli jsme ji tak, na co jsme stačili. Byli jsme ve skupině nejslabší, ale po psychické stránce to s námi nedělá vůbec nic negativního. Naopak.

Reklama