Hlavní obsah

Čechova Chelsea se ve čtvrtfinále Ligy mistrů střetne s Manchesterem United

NYON

Fotbalisté Chelsea se ve čtvrtfinále Ligy mistrů střetnou se svým konkurentem z anglické Premier League Manchesterem United. Obhájce trofeje Inter Milán vyzve německé Schalke 04, Barcelona se utká s Hübschmanovým Šachtarem Doněck a nováček soutěže Tottenham se pokusí přejít přes Mourinhův Real Madrid. Rozhodl o tom v pátek los ve švýcarském Nyonu.

Článek

Souboj dvou anglických gigantů bude reprízou finále z roku 2008, v němž se nakonec po pokutových kopech radovali hráči Manchesteru. Ti jsou i v letošním roce největšími kandidáty na anglický titul. Chelsea má na vítězství v Premier League malou šanci, proto se svěřenci Carla Ancelottiho mohou plně soustředit na Ligu mistrů.

„Žádné speciální přání nemám, protože v téhle fázi si už člověk nevybere. Zastávám filozofii, že když chcete Ligu mistrů vyhrát, musíte být lepší, než všichni ostatní,“ řekl před losem brankář Chelsea Petr Čech, kterému trofej pro vítěze Ligy mistrů stále schází.

Narozdíl od anglických klubů, na souboj dvou španělských gigantů v Lize mistrů ve čtvrtfinále nedojde. Oba celky se střetnou v této sezóně ještě v jednom utkání La Ligy a ve Španělském poháru. Pokud se však oba týmy prokoušou do semifinále, čeká je vzájemný souboj.

Mourinhovi se přání splnilo

Barcelona, považovaná za největšího favorita soutěže, se střetne s ukrajinským Šachtarem Doněck, jehož dres obléká také český fotbalista Tomáš Hübschman.

Losování splnilo přání portugalského trenéra na lavičce Realu Madrid José Mourinha, který si nepřál narazit na jeden ze svých předchozích týmů - Inter Milán či Chelsea. Realu přidělil los anglický Tottenham, který ve své premiérové účasti v prestižní Champions League postoupil až mezi posledních osm.

"Jsem spokojený. Ne proto, že bychom hráli proti snadnému soupeři. Ale protože v Anglii hraju rád," řekl po losu Mourinho.

Pikantní bude zápas pro útočníka Tottenhamu Rafaela Van der Vaarta, který v dresu Bílého baletu působil předchozí dvě sezóny. "Jsem šťastný za ten los. Doufal jsem, že to tak dopadne, protože je pro fantastické vrátit se do Madridu. Bude to velký dvojzápas. První duel začne ve Španělsku, což je pro nás výhoda," řekl Nizozemec

Pozor na Raúla, varuje Figo Inter

Papírově nejslabšího soupeře Schalke 04 přisoudil los v Nyonu obhájci trofeje Interu Milán, který v osmifinále heroickým výkonem otočil dvojzápas s Bayernem Mnichov. V souboji s německým celkem bude jasným favoritem.

"Nakonec jsem s losem Interu spokojen, ale musíme mít na paměti, že Schalke je nebezpečný tým a Inter bude muset hrát opatrně," řekl zástupce milánského celku Luis Figo, který varoval hlavně před svým bývalým spoluhráčem z Realu Madrid Raúlem. "Jsem rád, že se Raúlovi daří dobře v Lize mistrů a bundeslize, ale doufám, že nebude slavit gól v zápasech proti Interu," dodal Portugalec.

Finále Ligy mistrů se uskuteční v sobotu 28. května ve Wembley v Londýně.

Los čtvrtfinále Ligy mistrů (5. a 6. dubna, odvety 12. a 13. dubna):
Real Madrid - Tottenham, Chelsea - Manchester United, Barcelona - Šachtar Doněck, Inter Milán - Schalke 04.
Semifinále (26. a 27. dubna, odvety 3. a 4. května)
Inter Milán/Schalke 04 - Chelsea/Manchester United, Real Madrid/Tottenham - Šachtar Doněck/FC Barcelona.

Reklama

Související témata: