Hlavní obsah

Co se dělo v kabině po bídném poločase? Hrajte stylem Liverpool! burcoval Klopp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reds mohou dál snít svůj sen o čtyřech vyhraných trofejích v jedné sezoně. Po úterním triumfu na hřišti Villarrealu 3:2 vybojovali potřetí za posledních pět let finále Ligy mistrů. Soupeř pro pařížské finále vzejde ze středečního utkání Real Madrid - Manchester City.

Foto: Jose Breton, ČTK/AP

Emotivní koučování v podání Jügena Kloppa během semifinále LM s Villarrealem.

Článek
Fotogalerie

Liverpool doma první semifinále vyhrál 2:0, o náskok však už v prvním poločase přišel a výhoda byla na straně Žluté ponorky. Jürgen Klopp však dokázal pohromu v podobě senzačního vyřazení odvrátit.

„Hrozně by mě zajímalo, co Klopp řekl hráčům o pauze. Protože druhý poločas byl úplně jiný a Liverpool si nakonec postup zasloužil," přiznal bývalý hráč klubu z Anfield Road Michael Owen.

Co se dělo v kabině po poločase hrůzy z pohledu anglického celku? Naznačil to obránce Virgil van Dijk, který Kloppovu řeč reprodukoval: „Hrajte stylem Liverpool, způsobem, jakým hrajeme celou sezonu!" burcoval úspěšný kouč, který v minulém týdnu s klubem prodloužil smlouvu až do roku 2026. „Jít po míči, zvýšit pohyb, víc náběhů za obranu. A přidat víc rychlosti. Musíme ukázat, jak moc chceme být ve finále," prozradil nizozemský reprezentant.

S parťáky probrat potřeboval, neboť po gólech ze 3. a 41. minuty prohrával o poločase 0:2. „Na první poločas musíme co nejdříve zapomenout. Na míči jsme nebyli dostatečně dobří. Rychle inkasovaný gól nám vůbec nepomohl, zato jim hrozně. Museli jsme si hrábnout hluboko a hrát hodně vyspěle," uznal Van Dijk.

Pro rozjetý Liverpool byla úvodní půle možná jejich nejhorší v tomto ročníku. „Vůbec jsme neměli odražené balony. Villarreal hrál, co chtěl, a my jsme mu to umožnili. Ale jeden bídný poločas ze čtyř si můžeme dovolit, když jsme svůj úkol splnili," poznamenal obránce Trent Alexander-Arnold. Právě on deset minut po pauze nastřelil břevno a zavelel k velkému obratu.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Šibalský výraz ve tváři Jürgena Kloppa po výhře Liverpoolu na hřišti Villarrealu.

„Bylo to velmi těžké. Soupeř hrál v prvním poločase hodně dobře. Ale o poločase jsme udělali nějaké změny, chytili se a uhráli výsledek, jaký jsme potřebovali," dodal Alexander-Arnold, který si v 67. minutě připsal asistenci na vyrovnávací gól. Teď se těší na středeční druhé semifinále, které určí jejich posledního soupeře v Lize mistrů v tomto ročníku. Pokud Manchester City na hřišti Bílého baletu uhájí jednogólový náskok, finále bude čistě anglické.

Kdo bude soupeřem Liverpoolu ve finále Ligy mistrů?
Manchester City
50 %
Real Madrid
50 %
Celkem hlasovalo 1045 čtenářů.

Reklama

Související témata: