Hlavní obsah

De Bruyne přijde kvůli zranění z Ligy mistrů i o zápasy belgické reprezentace

Belgický fotbalista Kevin de Bruyne přijde po zranění z vítězného finále Ligy mistrů i o zápasy národního týmu v kvalifikaci mistrovství Evropy. Záložník Manchesteru City řekl listu The Sun, že určitě nebude k dispozici pro červnové duely, bez kapitána tak budou muset Belgičané odehrát zápasy s Rakouskem a Estonskem.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Kevin De Bruyne (vlevo) z Manchesteru City a Denzel Dumfries z Interu Milán.

Článek

De Bruyne musel v sobotním utkání s Interem Milán, který Manchester City vyhrál 1:0, vystřídat kvůli problémům se stehenním svalem už v 36. minutě. "S národním týmem na sto procent nebudu. Je to škoda, protože bych si mohl zahrát 100. reprezentační zápas," řekl De Bruyne.

Problémy se stehnem ho prý trápily už dva měsíce a vynechal kvůli nim některé zápasy. "Pořád se to vracelo, ale tentokrát jsem ucítil silné rupnutí a nemohl jsem pokračovat," popsal. Zatím není jasné, jak dlouho bude mimo hru. "Nemám zdání. Někdy v týdnu mě čeká důkladné vyšetření," uvedl záložník, jenž kvůli zdravotním problémům nedohrál ani neúspěšné finále před dvěma lety proti Chelsea.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.