Hlavní obsah

Di Matteův emotivní večer. Chelsea může setnout trenér, který s ní vyhrál Ligu mistrů

Dokázal to, co nikdo jiný. V roce 2012 dovedl fotbalisty Chelsea k triumfu v Lize mistrů. Italský kouč Roberto di Matteo pak sice dostal na Stamford Bridge smlouvu na dva roky, ale hned na podzim byl po porážce 0:3 s Juventusem v Champions League odvolán. A dnes večer, téměř na den přesně dva roky po svém odvolání, se může pomstít. Z lavičky Schalke 04 se pokusí svůj bývalý klub zdolat.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Tak se ukaž, Chelsea! Roberto di Matteo, kouč Schalke 04, zažije pikantní duel...

Článek

Emoce a vzpomínky musejí stranou. „Soustředím se na svou práci a budu se snažit s Schalke nad Chelsea vyhrát," ujišťuje čtyřiačtyřicetiletý Roberto di Matteo.

Po vyhazovu z Chelsea téměř dva roky nevzal žádné angažmá. Až letos v říjnu v Schalke 04 nahradil Jense Kellera. A dnes večer se tedy v Gelsenkirchenu postaví svým Blues tváří v tvář.

„Po utkání tam možná pro mě budou nějaké emoce, ale je to zápas mezi Schalke a Chelsea, na to se zaměříme. Nebudu myslet na finále v Mnichově 2012. Jsem člověk, který žije přítomností, ne minulostí. I když vzpomínka na finálovou noc mě těší a spousta lidí mi ji teď připomíná," líčí Di Matteo své pocity.

Zápas Schalke - Chelsea se hraje od 20:45, on-line reportáž můžete stejně jako v případě duelu Manchester City - Bayern Mnichov sledovat na Sport.cz.

Zápas nebere jako pomstu

V Chelsea zakončil svou hráčskou kariéru, je to klub jeho srdce. „Strávil jsem tam mnoho let svého života. Znám mnoho lidí, kteří tam pracují, stejně tak i hráčů. Ale to je čistě soukromá věc a nemá nic společného s mou současnou prací," zdůrazňuje Ital.

Chelsea vede bez porážky skupinu G a k postupu do jarní části Ligy mistrů ji bez ohledu na výsledek druhého utkání posune výhra na půdě Schalke nebo remíza 2:2 a vyšší. Jakýkoli nerozhodný výsledek bude Londýňanům stačit v případě, že Sporting Lisabon neporazí Maribor.

Schalke na druhém místě ztrácí na lídra tabulky tři body. „Vítězství by znamenalo tři body pro nás a velmi dobré postavení před posledním zápasem. Nemám myšlenky na pomstu - v Chelsea jsem prožil nádherné časy se spoustou skvělých lidí," poukazuje Di Matteo.

Chelsea s postupem spěchá

Také jeho svérázný protějšek myslí jen na bodový zisk. „Čeká nás zápas mezi Schalke a Chelsea, ne mezi Di Matteem a mnou," shoduje se s kolegou José Mourinho.

Jeho Chelsea v 18 zápasech sezóny ještě neprohrála (14 výher, 4 remízy), naposledy v soutěžním utkání podlehla v dubnu v odvetě semifinále Ligy mistrů Atlétiku Madrid.

„Ideální pro nás je, abychom si postup zajistili již tady. V prosinci nás čeká osm zápasů, měli bychom o starost míň. Ale stále máme k dobru i poslední utkání proti Sportingu," říká portugalský trenér.

Poslední dva zápasy Ligy mistrů odchytal Petr Čech, v předpokládaných sestavách se však tentokrát objevuje spíš podzimní jednička Thibaut Courtois.

„Musíme podat skvělý výkon a doufat, že Chelsea nebude mít svůj nejlepší den," je Di Matteovi jasné, jak těžký duel ho večer čeká.

Po všech stránkách.

Reklama

Související témata: