Hlavní obsah

Doma je Barcelona jen lechtala, do odvety si hráči Neapole přesto vezmou raději brnění

Prý je jenom lechtali... Alespoň trenér Neapole to po první osmifinálové partii Ligy mistrů o Barceloně tvrdil, a i proto se mu remíza 1:1 polykala hodně hořce. „Katalánci využili chyby Maria Ruia. Jediné, kterou jsme za celý zápas udělali, protože jinak jsme hráli taktiky téměř dokonale,“ připomínal Gennaro Gattuso, že s Messim a spol. neměli jeho svěřenci problémy a do šance je v průběhu devadesáti minut nepustili.

Sestřih utkání Neapol - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Opravdu nás pouze lechtali. Mohli by hrát celý večer a stejně by nám branku nedali. Vždyť na naši bránu vystřelili jen jedinkrát," upozorňoval kouč Neapole, jak neškodná pod Vesuvem Barcelona byla.

Na hřištích italských soupeřů už tradičně. V pěti předchozích zápasech vyřazovací části Ligy mistrů na Apeninském poloostrově nevyhrála a nesvedla to ani pošesté.

„I remíza je pro nás ale dobrým výsledkem," pochvaloval si přesto kouč Katalánců Quigue Setién, který se mužstva ujal v lednu poté, co byl odvolán trenér Valverde.

Pochopitelně že upíná naděje k březnové odvetě na Camp Nou, neboť věří, že ji jeho svěřenci zvládnou a doma si s Neapolí poradí. I bez Artura Vidala, který byl v samém závěru prvního střetnutí vyloučený, a Sergia Busquetse, jenž se vykartoval a nesmí rovněž nastoupit.

„Musíme být ovšem mnohem víc trpěliví, protože jedině pak přijdou i šance. Italové podle mého nedokážou v odvetě tak dlouho a hlavně usilovně bránit jako doma," je Setién přesvědčený, že druhý zápas bude mít jinou režii i průběh.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Barcelonský Lionel Messi (vpravo) a Diego Demme z Neapole.

Setién, na jehož tým čeká už v neděli další těžká zkouška, neboť ve Španělsku je na programu El Clásico, se ale nejspíš plete. Neapol bude bránit ještě úporněji.

„Pořídíme si helmy a brnění, jen abychom se ubránili," žertoval kouč Neapole Gattuso, pro něhož šlo rovněž o premiéru v Lize mistrů. Mužstvo převzal v prosinci po odvolání Carla Ancelottiho, takže stejně jako jeho barcelonský protějšek Setién seděl ve vyřazovací fázi Champions League na lavičce poprvé.

Utkání skončilo remízou, ale Gattuso je přesvědčen, že i s ní lze postup vybojovat. „Když budeme hrát stejně odpovědně a takticky a využijeme příležitosti, které se nám nabídnou, do čtvrtfinále se určitě dostaneme," ujišťoval trenér Neapole, jenž během necelých tří měsíců naučil svůj tým až obdivuhodně bránit. "Když už jsme mezi posledními šestnácti, chceme samozřejmě ještě dál."

Brych odpískal v Lize mistrů rekordních 57 zápasů
Německý rozhodčí Felix Brych je novým rekordmanem Ligy mistrů. Úterní první osmifinále mezi Neapolí a Barcelonou bylo 57. zápasem, který v prestižní soutěži odřídil. O jedno utkání tím překonal bilanci Dána Kima Miltona Nielsena, s nímž se dosud dělil o první místo v historickém pořadí.
Brych píská zápasy Ligy mistrů od roku 2008. Čtyřiačtyřicetiletý právník z Mnichova rozhodoval mimo jiné finále v roce 2017 mezi Juventusem a Realem. V roce 2014 byl hlavním sudím ve finále Evropské ligy, v němž se utkaly Sevilla a Benfica Lisabon.

Reklama

Související témata: