Hlavní obsah

Fantastický De Bruyne. Jen se snažím hrát dobře, řekl záložník po galapředstavení v Kodani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Král je zpátky. V nejlepší formě. Přestože přes pět měsíců stál kvůli zranění, fotbalový záložník Kevin de Bruyne válí od nedávného návratu jako z partesu. V sedmi zápasech, do kterých zasáhl, vstřelil dva góly a na sedm přihrál. V úterý večer převedl one man show - brankou a dvěma asistencemi se podílel na jasné výhře Manchesteru City 3:1 nad domácí Kodaní v prvním osmifinále Ligy mistrů.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Kevin de Bruyne (vzadu) skóruje proti Kodani.

Článek

„Jen se snažím hrát dobře. Skoro šest měsíců bez fotbalu bylo dlouhých, jsem rád, že jsem zpátky. Pomáhám týmu vyhrávat zápasy a být co nejlepší. Cítím se dobře, potřebuji ale ještě pár zápasů. Nehrál jsem devadesát minut téměř rok, ale dostávám se do toho,“ řekl De Bruyne televizní stanici TNT Sports.

Dvaatřicetiletý Belgičan otevřel skóre zápasu pohotovou střelou z pravé strany, v závěru prvního poločasu po jeho akci vstřelil druhý gól hostů Bernardo Silva. V nastavení pak De Bruyne cizelérsky namazal Philu Fodenovi na třetí branku.

„Je radost hrát s Kevinem. Na světě není lepší fotbalista s takovým citem pro přihrávku,“ uvedl Foden. „Kevin byl neskutečný. Jeho gól byl úžasný, stejně tak přihrávka na Fodena,“ doplnil trenér City Pep Guardiola.

City v této sezóně LM

CZ Bělehrad 3:1, 3:2

RB Lipsko 3:1, 3:2

YB Bern 3:1, 3:0

FC Kodaň 3:1

Jeho tým jede v letošním ročníku Champions League jako přes kopírák. Všech sedm zápasů vyhrál, pokaždé navíc vstřelil tři góly (viz tabulka). Vítězství v Kodani ale bylo draze vykoupeno. Guardiola přišel o dva hráče - Jack Grealish odstoupil v prvním poločase kvůli problémům s třísly, Bernardo Silva byl střídán po přestávce kvůli poraněným vazům v kotníku.

Reklama