Hlavní obsah

Guardiola byl hrdý, jakým stylem dosáhl Bayern na rekord Ligy mistrů

Trenér fotbalistů Bayernu Josep Guardiola byl hrdý, jakým způsobem jeho svěřenci v Lize mistrů překonali rekord Barcelony ze sezóny 2002/03. Mnichovský obhájce trofeje ve středečním utkání pátého kola "plzeňské" skupiny D vyhrál na hřišti CSKA Moskva 3:1 a dosáhl historické desáté výhry v elitní soutěži za sebou.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Trenér fotbalistů Bayernu Josep Guardiola při utkání v Moskvě.

Článek

"Jsem velmi hrdý. Zvláště proto, že jsme těchto vítězství dosáhli tak dominantním stylem. Deset po sobě jdoucích výher v Evropě je něco hodně speciálního," řekl na tiskové konferenci Guardiola, jehož mužstvo už mělo zajištěný postup do osmifinále LM před utkáním v Moskvě.

"Podařil se nám úžasný úspěch a můžeme být na sebe hrdí. Ale nehrajeme fotbal kvůli lámání rekordů, hrajeme pro tituly. Tvoříme skvělý tým a já jsem hrdý, že mohu být jeho součástí," uvedl autor první branky zápasu Arjen Robben.

Guardiolu také potěšilo, jak si Mnichované poradili s obtížnými podmínkami v moskevské Chimki Areně. "Hřiště bylo ve špatném stavu, bylo nebezpečné a těžké. Mužstvo se mu ale rychle přizpůsobilo, ukázalo charakter a já jsem velmi šťastný za jeho výkon," prohlásil španělský kouč. "Pro klub jako Bayern neexistují žádné omluvy - vždycky musíte hrát dobře," doplnil Guardiola, kterému kvůli zranění chyběly některé opory jako Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger nebo Mario Mandžukič.

CSKA chce Evropskou ligu

Domácí trenér Leonid Sluckij litoval, že hráči CSKA proti tak silnému soupeři neproměnili slibné příležitosti. "Bohužel jsme nedokázali vytěžit maximum z našich šancí. Bylo to vše o jejich proměňování, protože proti Bayernu je těžké si je vytvořit. A my neměli méně příležitostí než soupeř. Jsem hrdý na náš výkon v druhém poločase," ocenil kouč moskevského celku.

CSKA má na třetím místě tabulky tříbodový náskok na Plzeň, kterou doma porazil 3:2. Na západě Čech se ruský mistr představí v závěrečném prosincovém duelu. "Třetí místo ve skupině není špatné. Po zápase s Manchesterem City jsme věděli, že potřebujeme skončit třetí a uděláme vše pro to, aby se nám to povedlo a mohli jsme hrát Evropskou ligu," upozornil záložník Zoran Tošič.

"Byli jsme nalosováni do skupiny s kategoricky nejlepším týmem v Evropě. Myslím, že i Manchester City patří k nejlepším vzhledem k jejich současné situaci. Neřekl bych, že jsme ve venkovních zápasech selhali, ale nebyli jsme dost dobří na bodový zisk. Také jsme hodně hráčů měli zraněných, nicméně ta jedenáctka na hřišti má svou zodpovědnost. Neměli jsme tentokrát štěstí, snad ho budeme mít příště," dodal Sluckij.

Reklama

Související témata: