Hlavní obsah

Italský obr pod palbou kritiky. Zavinil všechny góly, zlobí se fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří mezi nejlepší brankáře na světě. Středeční čtvrtfinále Ligy mistrů si ale Gianluigi Donnarumma z PSG za rámeček nedá. Fanoušci mu totiž vyčítají, že chyboval u všech tří branek Barcelony. Pro francouzský celek může být alespoň útěchou, že do Španělska jede pouze s jednobrankovým mankem.

Foto: Profimedia.cz

Brankář PSG nezažil při prvním čtvrtfinále Ligy mistrů s Barcelonou úplně povedený večer.

Článek

Pětadvacetiletý italský mistr Evropy z roku 2021 je podle webu transfermarkt.com po Diogu Costovi z Benfiky aktuálně druhým nejhodnotnějším gólmanem planety. Jeho cena se odhaduje kolem 40 milionů eur, v přepočtu přes miliardu korun.

Donnarumma je známý tím, že když má den, dokáže mezi třemi tyčemi předvádět zázraky. Občas si ale vybere i horší chvilky, což se mu přihodilo ve středu. „Když se rozsvítí světla Ligy mistrů, je nejhorším gólmanem na světě. Zavinil všechny tři góly, “ píše na sociální síti X jeden z fanoušků. Další s ním souzní a chtějí zpět zkušeného 37letého Kostaričana Keylora Navase, jenž Donnarummovi kryje záda.

Italský téměř dvoumetrový obr zaváhal u úvodní branky hostující Barcelony, když špatně odhadl míč letící do vápna. Jen ho škrtnul, a bohužel pro něj přímo k Raphinovi, jenž prostřelil i zeď obránců stojící na čáře a otevřel skóre.

Úřadující francouzský šampion po přestávce dvěma rychlými zásahy duel otočil, jenže v 62. minutě bylo opět srovnáno. Donnarumma našel svým odkopem jen nohu obránce Barcelony Cancela, rychlá akce pokračovala přes Pedriho až k Raphinovi, jenž náběhem za obranu a pohotovým zakončením podruhé v utkání rozvlnil síť.

Aby toho nebylo málo, v 77. minutě rozehrál záložník Barcelony Ilkay Gündogan rohový kop, nejvýše vyskočil stoper Andreas Christensen a hlavou rozhodl. Fanoušci se domnívají, že i zde Donnarumma chyboval, jelikož se balon snášel do prostoru malého vápna a italský gólman se na poslední chvíli rozhodl nevyběhnout. Zůstal stát kousek od brankové čáry, Marquinhos míč podskočil a Christensen zůstal v nebezpečném prostoru úplně sám.

„Nemyslím, že si Donnarumma zaslouží oslavovat, jeho výkon byl trochu ostudný. Nedokázal využít své výšky proti daleko menším protihráčům,“ řekl bývalý obránce Manchesteru United Rio Ferdinand. Někdejší útočník Liverpoolu Peter Crouch ale částečně oponoval: „Donnarumma vyřešil mnoho situací dobře. Bohužel pro PSG měl při centrech špatné postavení. U třetího gólu měl zasáhnout.“

Pokud chce PSG získat vytoužený triumf v Lize mistrů, bude v konkurenci evropských gigantů potřebovat nadstandardní výkony všech svých hráčů. Ve středu například nepřesvědčil ani hvězdný Kylian Mbappé, jenž si nevěděl rady s precizní a velmi těsnou obranou. Zastoupili ho ale jiní a odveta, která se hraje v úterý ve Španělsku, je svým způsobem ještě otevřená.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid