Hlavní obsah

Já a Ferguson budeme s trénováním končit současně, vtipkuje Mourinho

Madrid

Už dnes večer se odehraje úvodní duel dlouho očekávaného osmifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Manchesterem United. Dvojzápas svede proti sobě uznávané trenéry Josého Mourinha z Realu a lodivoda Rudých ďáblů Alexe Fergusona. Bezpochyby prestižně bude brát duel Cristiano Ronaldo, který do Bílého baletu přestoupil právě z Manchesteru.

Foto: Sport.cz

Jen samá slova chvály má pro Cristiana Ronalda (vlevo) jeho krajan José Mourinho.

Článek

Mourinho, který má s některými hráči z kabiny Realu spory, se už v minulosti nechal několikrát slyšet, že jeho příští trenérské angažmá bude s největší pravděpodobností znovu za kanálem La Manche. „Po Realu Madrid bych chtěl trénovat v Anglii. Miluji vše anglické. Kdy se to stane, uvidíte," prozradil před zápasem s United novinářům Special One.

Portugalec v Anglii již působil, v letech 2004 až 2007 vedl Chelsea s Petrem Čechem. Z působení v Premier League se s koučem Manchesteru Sirem Alexem Fergusonem zná velmi dobře. S blížícím se koncem Fergusonovy kariéry se stále častěji spekuluje o jeho nástupci. Nejednou padlo i Mourinhovo jméno.

„Nemyslím si, že bych měl nahradit Sira Alexe (Fergusona). Vlastně se domnívám, že budeme končit naše kariéry ve stejnou dobu. Jemu bude 90 a mně 70," vtipkoval Mourinho, který již v minulosti vyhrál Ligu mistrů s Portem a Interem Milán.

Těší se všichni

V probíhajícím ročníku je právě duel Real - Manchester nejočekávanějším osmifinálovým soubojem. „Samozřejmě že je to zápas tohohle kola Ligy mistrů, je to ten nejdůležitější duel. Všichni se na ten souboj těší," vyprávěl Mourinho. „Jelikož znám kulturu anglického fotbalu, nedovedu si představit, že by Sir Alex vnímal tento souboj jako něco jiného než velký souboj," dodal rodák ze Setúbalu.

Fergusona i Mourinha také spojuje Cristiano Ronaldo, kterého oba vedli či vedou. Zatímco Ferguson si ho vyhlédl ve Sportingu a pomohl mu zvládnout přestup do špičkového fotbalu, Mourinho portugalský klenot vybrousil v jednoho z nejlepších fotbalistů planety. „Cristiano je nejfantastičtější hráč, kterého jsem kdy vedl. Hraje na nejvyšší možné úrovni," prohlásil Ronaldův krajan Mourinho.

Jestli se Ronaldovi podaří vstřelit svému bývalému zaměstnavateli alespoň jeden gól, uvidíme dnes večer. Zápas Real Madrid - Manchester United začíná tradičně ve 20:45, přímý přenos vysílá ČT Sport. Sport.cz bude duel sledovat v podrobné on-line reportáži.

Který tým postoupí z dvojzápasu Real - Manchester Utd. do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Real Madrid
47 %
Manchester United
53 %
Celkem hlasovalo 6717 čtenářů.

Reklama

Související témata: