Hlavní obsah

Já a hrdina? Kdepak, míč mě jen trefoval, smál se Čišovský

Přestože stoper Marián Čišovský zařídil hned tři góly fotbalistů Plzně při výhře 4:0 v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Nõmme Kalju, za hrdinu se nepovažuje. Míče ho prý jen trefovaly, větší zásluhu na gólech přisuzuje svým spoluhráčům.

Foto: Rebane/BNS Heiki, ČTK

Plzeňský zadák Marián Čišovský (uprostřed) stačil vstřelit dva góly i brzdit ofenzivní choutky estonských hráčů. Vlevo přihlíží plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Článek
Fotogalerie

"Měl jsem štěstí, že mě to tam trefovalo. Zásluhu mají spoluhráči, já už to tam pak jen dotlačil," řekl Čišovský po utkání skromně novinářům. "Góly teď dávají skoro všichni v týmu, tak jsem rád, že mohu přispět i já," dodal.

V utkání téměř dosáhl na hattrick, poslední branka však připadla na vrub spoluhráče z obrany Lukáše Hejdy. "Byl jsem kousek od hattricku, ale netrefil jsem to ideálně. Ještě že tam stál Hejdič. Už jsem v kariéře dal hattrick na Slovensku i v Rumunsku a v pohárech už jsem také dva góly dal někde na Maltě," vzpomínal.

Ač obránce, tak se může v plzeňském týmu řadit mezi hráče s nejvíce góly v kariéře. V této sezóně dal už čtyři a v profesionální kariéře už prý šedesát. "Počítám si je. Dnes by to měl být 59. a 60. zásah. Je to pěkné číslo, ale jsou hráči, kteří jich dávají více. Hlavní je, aby se dařilo týmu," dodal Čišovský.

Chodí štěstí naproti

Přestože hlavní podíl přikládá štěstí, přiznává, že se mu snaží chodit naproti. "Snažím se být v šestnáctce důsledný a pak se štěstí přikloní na mojí stranu. Navíc nás trenéři na standardky dobře připravují. Dnes rozhodla naše chytrost, oni reagovali hodně pozdě na naše rozehrávky," hodnotil slovenský stoper.

Přestože výsledek 4:0 lze považovat jako otevřenou bránu do závěrečného předkola, Čišovský ještě nechce předbíhat a o další soupeři ještě neuvažuje. "Nejprve nás čeká Ostrava, pak odveta, a pak můžeme teprve přemýšlet o dalším soupeři. Jen vím, že nemůžeme mít Steauu, kterou bych moc chtěl, ale ta je s námi mezi nasazenými celky," dodal Čišovský, který část kariéry strávil v rumunské lize.

Reklama