Hlavní obsah

Koncert Messiho, Mbappého a spol. odnesl debaklem izraelský outsider. Pastva pro oči, liboval si kouč

Když mají chuť, nejde je zastavit. Ofenzivní síla Paris-Saint Germain je nezměrná, což na vlastní kůži pocítilo Maccabi Haifa. Z věhlasného Parc des Princes si ve včerejším utkání Ligy mistrů odvezlo sedmigólový debakl, pod nějž se shodnou bilancí 2+2 podepsali i ve fantastické formě hrající Lionel Messi a Kylian Mbappé. „Když spolu hráči takové úrovně spolupracují a užívají si to, tohle je výsledek,“ culil se po zajištění postupu do osmifinále milionářské soutěže kouč Christophe Galtier.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Hvězdy Paris St Germain Lionel Messi a Neymar oslavují gól v utkání Ligy mistrů proti Haifě.

Článek

Jeho svěřenci dávali od samého začátku jasně najevo, že nic než tři body a skvělá podívaná nepřichází v úvahu. Již ve 35. minutě vedli o tři branky a utkání nakonec zakončili se skvostným skóre 7:2, což jim zaručilo i jarní boje v nejslavnější soutěži evropské kopané.

„Předvedli jsme parádní výkon v klíčovém zápase. Myslím, že všichni, kteří nás sledovali, se u toho museli skvěle bavit," nešetřil chválou na účet svého mužstva viditelně spokojený Galtier.

S jeho slovy souhlasil i prezident klubu Násir Chelajfí, jehož finanční prostředky stojí za posunem PSG mezi evropskou špičku v posledních letech. „Je to skvělé pro naši sebedůvěru, jsme plně připraveni dále pracovat na sto procent a pokračovat v našem projektu," usmíval se movitý Katařan.

Izraelský outsider naopak odjel z francouzské metropole s prázdnou a v posledním mači proti Benfice Lisabon, která si osmifinále již také zajistila výhrou v souběžně hraném duelu proti Juventusu, tak bude bojovat alespoň o třetí místo a z něj plynoucí kvalifikaci do jarní fáze Evropské ligy.

Sympatický výkon směrem do ofenzivy ale okořenil alespoň dvěma vstřelenými brankami na půdě giganta, což těšilo jeho kouče Baraka Bakhara. „Rozhodně nelituji toho, že jsme si přijeli se soupeřem rozdat otevřenou partii. Raději prohraji 2:7 po podobném výkonu, než o méně branek s tím, že bychom jen bránili," hodnotil smířlivě trenér Maccabi.

Reklama