Hlavní obsah

Kopic dal v Baku svůj nejdůležitější centr. Tehdy jsme měli štěstí, snad ho teď tolik potřebovat nebudeme, věří

Vyšel z kabiny na tartanovou dráhu a rozhlédl se po tribunách stadionu Tofika Bachramova. Záložníkovi Plzně Janu Kopicovi dost možná běžel hlavou příjemný obrázek. Právě na tomto místě před šesti lety pomohl přihrávkou na vyrovnávací gól k postupu přes Karabach do play off Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kopic z Viktorie Plzeň.

Článek

BAKU (od našeho zpravodaje) - „Na zápas si dobře vzpomínám, na stadion mám nádherné vzpomínky. Výsledek se nerodil lehce, byl to pro nás šťastný postup. Tehdy jsme byli pod velkým tlakem, měli jsme štěstí. Doufám, že teď budeme hrát tak, abychom štěstí tolik nepotřebovali," uvedl Kopic.

Do Baku tehdy dorazili viktoriáni po domácí bezbrankové remíze. Karabach brzy vedl a směřoval k postupu, utkání měl ve své moci. V 85. minutě ale podnikli hosté ojedinělý protiútok, na jehož konci Krmenčík zatloukl do brány Kopicův centr. Na podzim 2016 ještě platilo pravidlo o vstřeleném gólu na hřišti soupeře, Plzni tudíž remíza 1:1 stačila.

„Byl to asi můj nejdůležitější centr v kariéře," culil se Kopic po závěrečném hvizdu. Aby ne, postup znamenal jistotu Evropské ligy, kterou také Plzeň po vyřazení Ludogorcem v play off Ligy mistrů hrála.

Vzhledem k nedávné zkušenosti nebyl Kopic po úterním příletu překvapený úmorným horkem. „Podnebí je tady jiné, ale to jsme věděli. Půjde o jeden zápas, o devadesát minut. Velký hendikep to pro nás nebude," tvrdil 32letý záložník. Play off Ligy mistrů má už stejný režim jako hlavní fáze. Při nástupu se stadionem rozezní hymna prestižní soutěže. „Vnímáme, že jsme blízko našeho snu. Zároveň víme, že to bude obrovsky těžké," dodal Kopic.

Reklama