Hlavní obsah

Lewandowski, Mané a spol. Bránit tyhle borce bude těžké, asi mi ukážou někdy záda, říká plzeňský Havel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba Ligu mistrů s Plzní už jednou zažili. Záložník Václav Pilař pamatuje souboje s Barcelonou, za kterou tehdy váleli Messi, Iniesta a Xavi, obránce Milan Havel byl zase u poslední účasti na podzim 2018. Teď se těší, jak si to rozdají se současnými hvězdami Bayernu, Barcelony a Interu Milán. Do skupiny k těmto gigantům poslal Viktorii čtvrteční los v Istanbulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól na 2:1 během utkání s Karabachem.

Článek

„Snili jsme o něčem takovém, teď je to tady. Vyšla nám parádní skupina. Jsem moc rád za klub i za tým, jsme skvělá parta. Tohle je pro všechny odměna. Sledovali jsme los společně v kabině, euforie byla obrovská," řekl Havel.

„Takovou skupinu jsme si přáli. V týmové tipovačce jsem uhádnul jen Inter, Bayern i Barcelona už s Plzní hrály. Ale jsme za ty velikány šťastní. Je neskutečný úspěch, že mezi takovými giganty jsme," doplnil Pilař, který byl na podzim 2011 u obou soubojů s Barcelonou (0:2, 0:4).

„Na Barcelonu mám nejkrásnější vzpomínky. Pamatuju si doteď, jak jsem ty zápasy prožíval. Nechci říct, že současná Barcelona je slabší. Jen je jiná, není tam Messi. Jenže je v ní zase plno jiných hráčů, v létě přišel například Lewandowski," uvedl Pilař.

Ubránit Lewandowského, mašinu na střílení gólů, bude pro defenzívu Viktorie ohromná výzva. „Není to ale jen Lewandowski. Také Mané, Gnabry a další. Nedokážu si vůbec představit, jak tyhle borce budeme bránit. Asi se párkrát podívám na jejich záda. Ale chtěli jsme takové zápasy hrát, moc se těšíme," pronesl Havel, který věří, že Západočeši budou hrát ve skupině důstojnou roli.

„Když se podíváte na soupisky, všechny tři týmy mají neuvěřitelné hráče. Nejvýš asi řadím Barcu. Fandil jsem jí, když jsem byl malý. Věřím, že se budeme držet i když nás čeká obrovská kvalita," dodal Havel.

Reklama