Hlavní obsah

Liberec - Karaganda 1:0Liberec sice Karagandu porazil, ale o výhru se strachoval. Zvláště, když sudí neuznal Kazachům dva góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Hadaščok 1 : 0
Záznam online reportáže

S hodně hubeným náskokem pojede Liberec k odvetě druhého kvalifikačního předkola Champions League. V úvodním duelu sice na svém hřišti kazašskou Karagandu gólem Hadaščoka porazil, ale za týden to ve střední Asii nebude mít vůbec snadné. Zvláště, když exotický soupeř dvěma vstřelenými, ale pro Severočechy naštěstí neuznanými góly už v Liberci naznačil, jak moc bude doma nepříjemný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují z branky Vojtěcha Hadaščoka (druhý zprava).

Článek
Fotogalerie

Po čtvrthodině povstal liberecký kouč Šilhavý z lavičky. Jeho svěřenci nejenže do té doby bránu Kazachů netrefili, ale dokonce si nechali dát gól. „A to jsem připomínal, že si musíme dát na pozor na soupeřovy standardní situace a rychlé protiútoky," zlobilo ho, i když trefa hlavičkujícího Gridina pro jasný ofsajd neplatila.

Hadaščok trenéra usmířil

Po sedmi minutách si ho hráči usmířili, neboť poprvé rozebrali obranu Karagandy a přesvědčili se, že pohyb, rychlost a přesná kombinace na Kazachy platí. Od Štajnera putoval míč přes Bosančiče za pomoci teče jednoho z hostujících obránců k Hadaščokovi, který z otočky mířil přesně.

Severočeši konečně ovládli hru, přitiskli Kazachy k jejich bráně, a kdyby Bosančič vzápětí trefil odkrytou bránu, mohl v domácích řadách zavládnout klid a pohoda. Druhý gól však nepřicházel a tak Karaganda dál zlobila rychlými brejky. Po jednom z nich se musel po střele Arsnijeviče brankář Bičík hodně natahovat, stejně jako musel kazašský gólman Mokin děkovat nebesům, když bombu Bosančiče těsně před přestávkou se štěstím vyrazil.

Šilhavému zatrnulo podruhé

Osm minut po půli zatrnulo trenérovi Šilhavému zase. Liberečtí obránci totiž jen přihlíželi, jak se Finončenko procpal do šance, při níž moc nechybělo, aby pár kroků před Bičíkem prudký centr usměrnil do sítě. Co se mu ale nepovedlo napoprvé, napravil vzápětí, jenže ruský sudí ani druhou branku Kazachům neuznal. Tentokrát pro útočný faul...

Karagandy však bylo v závěru plno, českého mistra přehrávala, takže Liberec se musel při několika závarech v  šestnáctce o vedení a výhru moc a moc strachovat. Nakonec ji sice uhájil, protože Bičík v nastaveném čase svůj tým reflexivním zákrokem zachránil, ale i tak bude za týden nastupovat k odvetě v daleké Asii s hodně hubeným náskokem.

Slovan Liberec - Šachťor Karaganda 1:0
Branky: 23. Hadaščok. Rozhodčí: Jeskov - Kalugin, Semenov (všichni Rusko). ŽK: Vácha, Bosančič -  Bajžanov, Vasiljevič, Džidič. Diváci: 5 504. Poločas 1:0.
Liberec: Bičík - Kušnír, Nezmar, Kelič, Fleišman - Blažek, Vácha, Janů, Bosančič - Štajner - Hadaščok (78.Delarge). . Trenér: Šilhavý.
Karaganda: Mokin - Paryvajev, Džidič, Vasiljevič, Kirov - Arsenjevič, Vičius (66. Caňas Henao), Bajžanov (76. Tarasov), Kukejev (78. Višnjakovs) - Finončenko, Gridin. Trenér: Kumykov.

Reklama

Související témata: