Hlavní obsah

Los Ligy mistrů: Barcelona proti Rosického Arsenalu, Necid se představí na San Siru

Obhájcům trofeje Ligy mistrů, fotbalistům Barcelony, se ve čtvrtfinále nejprestižnější klubové soutěže světa postaví Arsenal Londýn s českým reprezentantem Tomášem Rosickým. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském Nyonu, jenž také určil zbylé dvojice čtvrtfinále. V nich se střetnou Lyon - Bordeaux, Bayern Mnichov - Manchester United a Inter Milán - CSKA Moskva.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Rozlosování čtvrtfinálových dvojic letošní fotbalové Ligy mistrů.

Článek

Páteční osudí pro los čtvrtfinálových dvojic milionářské soutěže Ligy mistrů nebylo tak pestré od sezóny 1998/99, když v něm tentokrát bylo zastoupeno osm týmů z šesti různých zemí. Při ceremoniálu ve švýcarském Nyonu nevzešli ve známost jen soupeři pro čtvrtfinále soutěže, nýbrž i možní protivníci pro semifinálové boje.

V Nyonu se v pátek rozhodlo také o tom, že v semifinále určitě bude zastoupena Francie. Plašilovo Bordeaux o něj bude totiž bojovat s Lyonem. Dojde i na opakování finálového souboje Champions League z roku 1999, kdy se na Nou Campu střetl Manchester United s Bayernem Mnichov. Český forvard moskevského CSKA Tomáš Necid se svými spoluhráči změří síly s přemožitelem Chelsea, milánským Interem.

V semifinále se pak utkají lepší z dvojice Manchester United/Bayern - Bordeaux/Lyon, CSKA Moskva v případě výhry nad Interem se může postavit Barceloně, o čemž snil i český útočník moskevského celku Necid.

Čtvrtfinálová klání se budou hrát tradičně systémem doma - venku. První zápasy jsou na programu 30. a 31. března, odvety pak budou odehrány týden nato. První kolo semifinále se odehraje v datech 20. a 21. dubna s tím, že se odvety sehrají také hned v dalším týdnu.

Duel dvou nejlepších týmů letošní Ligy mistrů pak bude hostit stadión Santiago Bernabeu v Madridu v sobotu 22. května. Ostře sledovaný duel tam začne v tradičním čase od 20:45.

Hamburk ve čtvrtfinále Evropské ligy znovu narazí na tým z Belgie

České fotbalisty Davida Rozehnala a Davida Jarolíma čeká s Hamburkem ve čtvrtfinále Evropské ligy další německo-belgický souboj, tentokrát se Standardem Lutych. Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim si utká ve španělském derby s Valencií a Wolfsburg Jana Šimůnka změří síly s Fulhamem. Favorizovaný Liverpool svede souboj s Benfikou Lisabon.

Hamburk se s belgickým celkem utkal již v osmifinále, kde přešel přes Anderlecht Brusel po divokých výsledcích 3:1 a 3:4. Jarolím k postupu přispěl jedním gólem.

Souboj Fulhamu s Wolfsburgem bude po souboji Bayern - Manchester v Lize mistrů dalším měřením sil anglické a německé kopané ve čtvrtfinále evropských pohárů.

Páteční losovaní v sídle UEFA v Nyonu rozhodlo také o složení semifinále: vítěz duelu mezi Hamburkem a Standardem Lutych narazí na lepšího ze souboje Fulham - Wolfsburg. Druhou dvojici vytvoří úspěšnější mužstva ze sérií Valencia - Atlético Madrid a Benfica - Liverpool.

První zápasy čtvrtfinále se uskuteční 1. dubna, odvety o týden později. Semifinálové duely pak jsou na programu 22. dubna s odvetami v následujícím týdnu. Finále bude 12. května hostit Hamburk.

Los fotbalové Ligy mistrů v Nyonu:
Čtvrtfinále (30. a 31. března, odvety 6. a 7. dubna):
Olympique Lyon - Bordeaux (Plašil), Bayern Mnichov - Manchester United, Arsenal Londýn (Rosický) - Barcelona, Inter Milán - CSKA Moskva (Necid).
Semifinále (20. a 21. dubna, odvety 27. a 28. dubna):
Bayern Mnichov/Manchester United - Olympique Lyon/Bordeaux, Inter Milán/CSKA Moskva - Arsenal Londýn/Barcelona.
Finále se hraje 22. května v Madridu.
Los fotbalové Evropské ligy:
Čtvrtfinále (1. dubna, odvety 8. dubna):
Fulham - Wolfsburg (Šimůnek), Hamburk (Rozehnal, Jarolím) - Standard Lutych, Valencia - Atlético Madrid (Ujfaluši), Benfica Lisabon - Liverpool.
Semifinále (22. dubna, odvety 29. dubna):
Hamburk/Standard Lutych - Fulham/Wolfsburg, Valencia/Atlético Madrid - Benfica Lisabon/Liverpool.
Finále se hraje 12. května v Hamburku.

Reklama

Související témata: