Hlavní obsah

Manchester United a Arsenal se mohou přiblížit semifinále Ligy mistrů

PRAHA

Obhájce Ligy mistrů Manchester United přivítá ve čtvrtfinále soutěže na Old Trafford FC Porto. A že mají portugalskému celku Rudí ďáblové co vracet. Byl to totiž pozdější vítěz Champions League z Pyrenejského poloostrova, který v roce 2004 vyřadil svěřence kouče Sira Alexe Fergusona už v osmifinále.

Článek

Fanoušci mají jistě v čerstvé paměti vyrovnání z poslední minuty, které před pěti lety poslalo přes Manchester United dál FC Porto vedené pozdějším koučem Chelsea Jose Mourinhem. Zkušený kouč Rudých ďáblů Ferguson však upozorňuje, že podobné zaváhání tentokrát nepřipadá v úvahu.

Slavný Skot na lavičce domácích bude určitě rád, že po dvou gólech inkasovaných v posledním ligovém utkání proti Aston Ville (Manchester nakonec slavil výhru 3:2, pozn. red.) může postavit do hry důrazného srbského stopera Nemanju Vidiče. Naopak nemůže nastoupit další stoper Rio Ferdinand, který si stejně jako brazilský záložník Anderson přivezl zranění z reprezentace.

Neporažený Manchester

Manchester nenašel v Lize mistrů přemožitele již jednadvacet zápasů a rád by úspěšnou sérii prodloužil i proti aktuálně vedoucímu týmu portugalské ligy. Navíc se defenziva obhájců titulu bude muset ohlížet na neinkasování, neboť matematika gólů vstřelených na půdě soupeře hovoří jasně. Porto ale dokázalo v posledních třech venkovních zápasech LM vstřelit pokaždé dva góly.

Také Villarreal s Arsenalem dá vzpomenout na tři roky staré střetnutí v semifinále, po kterém se z postupu radovali Kanonýři z Londýna. Tehdy mohl po prohře 0:1 v prvním zápase Villarreal poslat odvetu do prodloužení, v poslední minutě ale hvězdný Riquelme neproměnil penaltu. Tu mu lapil Němec Lehmann.

V duelu dvou týmů okupujících čtvrté příčky ve svých domácích soutěžích si Arsenal připíše svou čtvrtou účast ve čtvrtfinále v posledních šesti letech. Přes tuto metu se svěřenci kouče Arséna Wengera dostali ovšem jen jednou.

Villarreal ve čtvrtfinále podruhé

Villarreal si oproti tomu připíše svou historicky druhou účast ve čtvrtfinále nejprestižnější klubové soutěž světa. Španělský celek už má čerstvou zkušenost s anglickým fotbalem ze základní skupiny. Tam se totiž umístil na druhém místě za Manchesterem United.

Na souboj obou těchto týmů může znovu dojít v semifinále. Vítěz čtvrtfinálového duelu Villarreal - Arsenal totiž narazí na lepšího z dvojice Manchester United - Porto. V měření sil nejlepších čtyř týmů tak na sebe můžu narazit čistě jen anglická dvojice nebo dvojice týmů z Pyrenejského poloostrova.

Úterní program Ligy mistrů (od 20:45):
Villarreal - Arsenal (rozhodčí Övrebö, Nor.), ČT 4, on-line přenos na Sport.cz.
Manchester United - Porto (rozhodčí Plautz, Rak.), ČT 2.

Reklama

Související témata: