Hlavní obsah

Nedvědův životní sen skončil, Juventus vypadl s Chelsea

TURÍN

Odvetný souboj Petra Čecha, jenž hájil branku londýnské Chelsea, a bývalého kapitána české reprezentace Pavla Nedvěda v dresu Juventusu Turín trval v Lize mistrů jen krátce. Nedvěd se zranil a již ve 13. minutě opustil hřiště. Na něm zůstal Čech, jenž doma udržel čisté konto a slavil výhru 1:0. Zápas v Turíně skončil 2:2, takže Nedvěd zřejmě Ligu mistrů nikdy nevyhraje.

Článek

Krutý los nachystal bitvu dvou českých hvězd. Chtěl-li Pavel Nedvěd dojít s Juventusem ještě jednou do finále Ligy mistrů, musel vyřadit Chelsea s Petrem Čechem. A chtěl-li si to gólman národního týmu s Blues znovu namířit směrem do finále jako loni, musel zničit Grande Paolovi poslední šanci na zisk ušatého poháru v jeho kariéře... Nedvěd přece oznámil, že v létě s fotbalem skončí.

„Škoda že už se s Pavlem asi víckrát neutkám. Patří do historie českého fotbalu, kterému bude hodně chybět. Ale věk se nedá zastavit,“ komentoval Čech rozhodnutí svého kamaráda.

Na rozdíl od prvního duelu v Londýně nastoupil také obránce Zdeněk Grygera. A velmi brzy zůstal jediným českým hráčem v dresu Juventusu. Nedvěd měl totiž od samého začátku zápasu nehoráznou smůlu. Již ve 2. minutě dostal od Essiena ránu kolenem do hlavy a musel být ošetřován. Na trávník se vrátil, jenže ránu do zad od Anelky a druhé ošetřování už nerozchodil. Ve 13. minutě musel být Nedvěd střídán a ze hřiště odešel se slzami v očích.

Zamířil rovnou do kabin, a tak neviděl gól spoluhráče Iaquinty, kterým otevřel skóre a vymazal náskok Chelsea z prvního utkání v Londýně. Těsně před přestávkou však Essien vyrovnal na 1:1, a tak Juventus musel k postupu vstřelit minimálně další dva góly...

Blues po přestávce drželi postupový stav. Čech chytil nepříliš prudkou hlavičku Del Piera a pak si vysloužil žlutou kartu za hraní rukou mimo pokutové území. Nejvíc se český brankář blýskl v 65. minutě, když vyškrábl na roh gólovou hlavičku Trezegueta. Juventus sice přišel o vyloučeného Chielliniho, pak ovšem zápas notně zdramatizoval, protože Del Piero v 74. minutě z penalty vstřelil gól na 2:1. Drogba však dokázal vyrovnat na 2:2, čímž rozhodl o postupu Chelsea. Nedvědův životní sen skončil, Ligu mistrů už nikdy nevyhraje...

Liverpool ničí Real, Bayern cupuje Sporting

Ze zbývajících duelů se nečekaně jasně vyvíjela očekávaná partie Liverpoolu s Realem Madrid. Anglický tým vyhrál venku 1:0 a doma pak dokonce 4:0! V ještě větší ráži byl Bayern Mnichov. Již v Lisabonu vyhrál 5:0 a doma rozcupoval Sporting 7:1... Villarreal zvítězil na hřišti Panathinaikosu 2:1, čímž si v Aténách zajistil postup.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Juventus Turín - FC Chelsea 2:2 (1:1)
Branky: 19. Iaquinta, 74. z penalty Del Piero - 45. Essien, 83. Drogba. ČK: 70. Chiellini (Juv.). První zápas 0:1, postupuje Chelsea.
Panathinaikos Atény - FC Villarreal 1:2 (0:0)
Branky: 55. Mantzios - 49. Ibagaza, 70. Llorente. První zápas 1:1, postupuje Villarreal.
Bayern Mnichov - Sporting Lisabon 7:1 (4:1)
Branky: 7. a 34. Podolski, 39. vlastní Polga, 43. Schweinsteiger, 74. Van Bommel, 82. z penalty Klose, 90. Müller - 42. Moutinho. První zápas 5:0, postupuje Bayern.
FC Liverpool - Real Madrid 4:0 (2:0)
Branky: 16. Torres, 28. z penalty a 47. Gerrard, 88. Dossena. První zápas 1:0, postupuje Liverpool.

Reklama

Související témata: