Hlavní obsah

Nejhorší v historii! Mbappé a spol. dostávají ve Francii po debaklu co proto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Paris St. Germain to byla noc hrůzy. Hvězdný pařížský klub dostal ve středu večer v Newcastlu tvrdou lekci, když v Lize mistrů proti nabuzenému domácímu týmu hrajícímu nejprestižnější evropskou soutěž po dlouhých 21 letech vyhořel jak herně, tak výsledkově (1:4). Není divu, že hráči sklízí ve francouzském tisku ostrou kritiku. Nešetří hlavně největší hvězdu Kyliana Mbappého.

Foto: Lee Smith, Reuters

Zklamaná hvězda Paris St. Germain Kylian Mbappé po porážce v Newcastlu

Článek

Přední sportovní francouzský list L´Equipe má na své titulní straně fotku zamračeného Mbappého a všeříkající titulek „Deziluze“.

Hvězdný forvard to pak schytal i ve známkování, když na stupnici 1 až 10 (1 nejhorší, 10 nejlepší) vyfasoval potupnou dvojku. „Na hřišti téměř neexistoval,“ doplnil list k jeho hodnocení s tím, že zejména v první půli byl „velkým zklamáním“.

Stejně špatnou známku si vykoledoval i parťák v útoku Randal Kolo Muani, jenž ke gigantovi francouzské ligy přestoupil v létě z Frankfurtu za v přepočtu více než dvě miliardy korun. „Byl skoro nepostřehnutelný, a když už se k něčemu dostal, tak zmatkoval,“ nebral si servítky deník.

Schytal to ale i kapitán PSG Marquinhos, jenž rovněž dostal hodnocení 2. „Jeho apel na spoluhráče v úvodu zápasu, aby zvolnili tempo, ztělesňoval celkově mizerný výkon,“ napsal L´Equipe, který označil středeční večer za „nejhorší představení PSG na evropské scéně v historii“.

Jen o něco lepší, ale jinak velmi špatnou známku 3 dostaly další hvězdy kádru Luise Enriqueho Achraf Hakimi, Manuel Ugarte a Goncalo Ramos.

Kritika zaznívá i z dalších francouzských deníků. List Le Parisien zdůraznil, že Mbappé vyslal za celý zápas jedinou střelu na bránu, a to až v 84. minutě zpoza šestnáctky. „Zápas, v němž byl jako duch,“ uvedl článek zabývající se chudými statistikami 24leté ofenzivní hvězdy.

Reklama