Hlavní obsah

Přání strýčka Harryho ho neirituje, německý podvodník Neuer už Lamparda také netrápí

Mnichov

Čtyři roky staré reminiscence na Moskvu už ho netrápí. Vzpomínky na německého podvodníka Maneula Neuera, jenž se před dvěma lety v osmifinále světového šampionátu v Jižní Africe nehlásil k regulérnímu, ovšem neuznanému gólu, který mu v barvách reprezentace Albionu vstřelil, Franka Lamparda rovněž neiritují. A slova strýčka Harry Redknappa, jenž v sobotním finále Champions League přeje triumf mnichovskému Bayernu, kapitána Chelsea rovněž nerozházela.

Foto: Reuters

Frank Lampard z Chelsea před finále Ligy mistrů proti Bayernu.

Článek
Fotogalerie

„Na výsledku moskevského finále nic nezměním, inkriminovaná situace na šampionátu se také vrátit nedá, strýce Harryho chápu," usmíval se Lampard, když mu v Mnichově připomínali kritické chvíle posledních let.

Paradox. Angličan a Lampardův příbuzný k tomu a přeje Němcům. Touha kouče Tottenhamu Harry Redknappa, aby finále Champions League vyhrál Bayern, má však logiku. „Kohouti" sice skončili v Premier League na čtvrté příčce zaručující za normálních okolností účast v kvalifikaci o milionářskou soutěž, ale kdyby mnichovské finále vyhrála Chelsea, do Ligy mistrů by se nedostali. UEFA by kvótu náležící Anglii a čítající čtyři účastníky nenavýšila, takže Chelsea jako obhájce trofeje by připravila „Spurs" o místo, které si vybojovali.

„Proto budu fandit Bayernu. Je to sport a Frank by mě pochopil," vysvětloval Redknapp, proč je zřejmě jediným Angličanem toužícím, aby letošní Ligu mistrů vyhrál Bayern.

Třiatřicetiletý Frank Lampard svého strýce chápe, ale tvrdí, že ho zklame, protože Chelsea největšího úspěchu v klubové historii psané už 103 let dosáhne. „Jsem přesvědčený, že finále zvládneme," vzkázal strýcovi, i když jedním dechem dodával, jak těžký úkol jeho mužstvo čeká.

Němce dobře zná

„Znám Němce. Vím toho o nich spoustu, protože jsem hrával v Chelsea čtyři roky s jedním z jejich nejlepších hráčů Michalem Ballackem. Odhodlaným, přes obtížné začátky sebejistým, toužícím vždy a nad každým jen a jen vyhrávat. Takoví jsou všichni Němci. Je to vlastnost všech německých týmů, proti nimž jsem kdy hrál. V tom je jejich největší síla," skládal poklonu Ballackovi a jeho prostřednictvím i Bayernu. „Ta síla prýští zřejmě ze systému a jejich práce s malými dětmi," domnívá se.

Přesto je přesvědčen, že Chelsea, kterou místo distancovaného Terryho povede k finálové partii s kapitánskou páskou na rukávě, duel se silným Bayernem zvládne a vytouženou trofej konečně vyhraje. A to přesto, že bude muset obejít bez čtyř klíčových opor Terryho, Ivanoviče, Ramirese a Meirelese. „V sezóně patřili k našim nejlepším hráčům, ale máme štěstí alespoň v tom, že Gary Cahill a David Luiz jsou v pořádku. Nahradí je," je si Lampard jistý, že jeho tým mezery zacelí a finále zvládne.

„Osmifinále s Neapolí pro nás představovalo obrovský zlom. Po prvním střetnutí a prohře 1:3 v Itálii jsme seděli celí skleslí. Stálo nás obrovské úsilí v dalších týdnech a zápasech všechno změnit a otočit. A to úsilí teď přece nemůže přijít nazmar," vysvětluje motivaci, která požene jeho Chelsea za triumfem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.