Hlavní obsah

Simeone naznačil, že Kloppovi znovu nepodá ruku

Liverpool/Praha

Na Wanda Metropolitano před čtrnácti dny emoce plály. Po infarktovém závěru utkání Ligy mistrů mezi Atlétikem Madrid a Liverpoolem odmítl kouč Diego Simeone podat ruku svému německému protějšku Jürgenu Kloppovi a pláchl do tunelu. Ve středu se oba týmy utkají v odvetě na Anfieldu. Argentinský trenér před zápasem naznačil, že situace s nepodáním ruky se bude opakovat.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Argentinský kouč Diego Simeone je znám svou temperamentní povahou.

Článek

Před čtrnácti dny Simeone neunesl odvolanou penaltu krátce poté, co Liverpool se Salahem vstřelil z pokutového kopu třetí gól. K jeho úprku do kabin se pak vyjádřil i Klopp.

„Chtěl jsem mu podat ruku, ale zmizel. Jeho reakce se mi nelíbila, ale příště mi ruku určitě podá," řekl tehdy německý stratég. Jenže to se nejspíš nestane. Simeone to alespoň naznačoval během tiskové konference před středeční odvetou.

Podávání rukou po závěrečných hvizdech totiž Simeone označil za „prostě falešné". „Nelíbí se mi pozdravy po zápasech, protože tam dochází ke střetu dvou různých emocí. Vím, že v Anglii je to zvykem, ale mě se nelíbí ta faleš, která za tím může být," dodal temperamentní Argentinec.

Téma podávání rukou padlo i při tiskovce německého trenéra. Ten zvolil diplomatický přístup. „Velmi ho (Simeoneho) respektuji. Vzájemně se příliš dobře neznáme, ale respektuji, co dělá v Madridu," řekl Klopp.

„Nepodávání ruky? Kdybych věděl, že to nedělá, tak bych to ani nezkoušel. Teď už vím, že to nedělá rád, takže žádný problém," uzavřel celou situaci kouč Reds.

Reklama

Související témata: