Hlavní obsah

Sionka čeká v předkole Ligy mistrů debut za FC Kodaň

PRAHA

Český fotbalový reprezentant Libor Sionko by si měl odbýt premiéru v dresu dánského FC Kodaň, kam přestoupil ze skotského Glasgow Rangers. Jeho nový tým dnes večer nastoupí v úvodním utkání druhého předkola Ligy mistrů proti izraelskému Beitaru Jeruzalém.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Sionko při tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

Třicetiletý Sionko uzavřel svůj přestup z Glasgow Rangers na konci minulého týdne. V sobotu v Kodani sledoval své nové spoluhráče v ligovém utkání ještě z tribuny jako divák, tentokrát už se chystá zasáhnout do hry.

Boj o postup do základní skupiny zahájí také dosavadní Sionkův zaměstnavatel. Rangers se utkají se Zetou Golubovci, historicky prvním vítězem samostatné černohorské ligy.

V akci se mohou objevit i další Češi. Za maďarský Debrecín vedený trenérem Miroslavem Beránkem nastupuje záložník Patrik Gedeon. Šachtar Doněck s obráncem Tomášem Hübschmanem bude hrát v Jerevanu s tamním Pjunikem.

Na programu je dnes sedm zápasů, stejný počet utkání se uskuteční ve středu, kdy rozehraje soutěže také pražská Slavia na půdě Žiliny.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.