Hlavní obsah

Smůla, chyby a další prohra. Kouč Leverkusenu kritizuje útočníky, chce razantní zlepšení

Dvě neuznané trefy Patrika Schicka, chyba gólmana Hrádeckého i vychytaný Adam Hložek. Sečteno a podrženo, německý Leverkusen stvrdil v úvodním utkání Ligy mistrů svůj špatný vstup do sezony a prohrál v belgických Bruggách 0:1. Kouč Gerardo Seoane po utkání volal po zlepšení, zejména v útoku.

Foto: liga mistru,patrik schick,bayer leverkusen,fotbal, Reuters

Patrik Schick se v bravách Leverkusenu raduje z gólu do sítě Brugg v Lize mistrů. Trefa ale byla pro ofsajd odvolána.

Článek

Jindy ofenzivní Leverkusen vstřelil v prvních pěti kolech bundesligy jen pět branek, chybí zejména příspěvek druhého nejlepšího střelce soutěže z minulé sezony Patrika Schicka. V probíhajícím ročníku se zatím prosadil jen jednou.

Produktivita trápila německý celek také v Bruggách. Šancí bylo hodně, Schick ve druhé půli dokonce dvakrát rozvlnil síť, ale kvůli ofsajdu ani jedna trefa neplatila. V nastaveném čase mohla srovnat předsezónní posila ze Sparty Adam Hložek, jenže brankář Simon Mignolet jeho střelu z přímého kopu vytáhl mimo tři tyče.

Rozhodující se tak ukázala chyba gólmana Leverkusenu Lukáše Hrádeckého, který sice hlavičku Abakara Sylly na přední tyč chytil, o pár chvil později však skončil s míčem v náručí za brankovou čarou.

„V obou pokutových územích nám momentálně chybí přehled. Musí přijít rychlé a razantní zlepšení," prohlásil po středečním klání Ligy mistrů trenér Gerardo Seoane. „Všichni jsou velmi zklamaní. Tým v posledních týdnech ukázal svou špatnou tvář," dodal s notnou dávkou rozčarování.

Leverkusen a Bruggy mají v základní skupině B ještě portugalské Porto a španělské Atlético Madrid. Belgický mančaft byl po losu papírově považován za outsidera, to ale už neplatí.

„Porážka bolí. Byli jsme velmi tvrdě potrestáni. Naše snaha nebyla odměněna," konstatoval Seoane s vědomím, že ztráta může být v cestě za postupem klíčová. Do vyřazovací fáze Ligy mistrů se podívají první dva celky skupiny, na třetího čeká Evropská liga. Poslední tým v Evropě končí.

Reklama