Hlavní obsah

Soupeři pro play off EL? Spartě hrozí Astra, Plzeň může narazit na Rosenborg, Jablonci se Dortmund vyhne

Nyon

Hned čtyři zástupce vyšle český fotbal do boje o účast v základní skupině Evropské ligy. V Nyonu se losuje dnes od 13 hodin, už ráno ale UEFA rozdělila týmy do košů a zúžila tak okruh možných soupeřů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zklamaný Václav Procházka z Plzně (uprostřed). Kolem něj radující se hráči Maccabi Tel Aviv.

Článek

Plzeň, která obtížně vstřebává vyřazení z Ligy mistrů, si může v play off Evropské ligy zopakovat duely s Trondheimem. S Rosenborgem se utkala před čtyřmi lety ve třetím předkole Ligy mistrů a přes norského protivníka přešla po výhrách 1:0 a 3:2. Nepříjemným soupeřem by pro úřadujícího českého mistra byl i ukrajinský Luhansk, který ve čtvrtek vyřadil Charleroi (2:0, 3:0).

Největší hrozbou pro Spartu by byl loňský přemožitel Liberce Astra Giurgiu. Rumunský celek loni pronikl až do základní skupiny a rád by si účast zopakoval. Ve třetím předkole přešel přes anglický West Ham United. Po remíze 2:2 v Londýně dokázal před vlastním publikem zvítězit 2:1. Pikantní příchuť by měl případný dvojzápas pro útočníka Letenských Fataie, který loni hájil právě barvy Astry.

Vedle Sparty a Plzně bude mezi nasazenými mužstvy i Liberec. Slovan může narazit na Hajduk Split, Atromitos, Dinamo Minsk, Videoton Székesfehérvár, Rabotnički nebo Kajrat Almaty.

Jablonec jako jediný z českých celků nasazený nebude, silnému Dortmundu, Bilbau, či Southamptonu se ovšem vyhne. Zelenobílí se utkají s jedním z těchto protivníků: Ajax Amsterdam, PAOK Soluň, Young Boys Bern, Standard Lutych a St. Étienne.

Možní soupeři českých klubů pro play off EL:
Plzeň
Rosenborg Trondheim (Nor.)
Zorja Luhansk (Ukr.)
Žilina (SR)
Vojvodina Novi Sad (Srb.)
Altach (Rak.)
Sparta
HKJ Helsinky (Fin.)
FC Thun (Švýc.)
Astra Giurgiu (Rum.)
Midtjylland (Dán.)
Odds (Nor.)
Gabala (Ázer.)
Liberec
Hajduk Split (Chorv.)
Atromitos (Řec.)
Dinamo Minsk (Běl.)
Videoton Székesfehérvár (Maď.)
Rabotnički (Mol.)
Kajrat Almaty (Kaz.)
Jablonec
Ajax (Niz.)
PAOK Soluň (Řec.)
Young Boys Bern (Švýc.)
Lutych (Bel.)
St. Étienne (Fr.)

Reklama