Hlavní obsah

Šťastný Guardiola: Hvězdy chtěly, abychom vyhráli my. Jestli Real usne, doženeme ho, vtipkoval kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel Manchesteru City ho před sedmi lety přivedl na Etihad, aby pro klub vyhrál Ligu mistrů. V sobotu večer v Istanbulu mohl trenér Pep Guardiola vykřiknout do světa: dílo je hotovo! „Jsem unavený, ale klidný, spokojený. Ligu mistrů je strašně těžké vyhrát," rozplýval se Guardiola v rozhovoru pro BT Sport po vítězném finále s Interem Milán (1:0), které rozhodl po přestávce Rodri.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Manchester City v euforii! Kapitán Ilkay Gündogan převzal ušatý pohár...

Článek

Champions League vyhrál Guardiola v roli kouče potřetí (předtím dvakrát s Barcelonou). Před dvěma lety se s Citizens musel sklonit před Chelsea, vyšlo to však na druhý pokus. Ovšem očekávaná dominance se nekonala, Inter byl skvěle připravený, měl dokonce víc šancí.

„Inter je skvělý tým. Říkal jsem hráčům o přestávce, ať jsou trpěliví. Měli jsme i štěstí, Inter nastřelil břevno, dvakrát nás fantasticky podržel Ederson. Ale hvězdy tentokrát chtěly, abychom vyhráli my. Nebyl to náš nejlepší výkon, ale pohár je náš," podotkl Guardiola.

Dobře naladěný španělský kouč poté naoko varoval Real Madrid, že který vyhrál Champions League rekordně 14x. „Máme teď s City na kontě jednu trofej, takže jsme na cestě za Realem. Pokud usne na vavřínech, chytíme ho," smál se Guardiola, který se těší na pondělní oslavy v Manchesteru.

„Nejprve budeme slavit v hotelu s rodinami a přáteli. V pondělí pak pojedeme autobusem městem, užijeme si úspěch s našimi fanoušky," uvedl Guardiola. Stal se prvním koučem v historii, jenž vyhrál treble se dvěma kluby. Předtím vyhrál v jedno sezoně španělskou ligu, Španělský pohár a Ligu mistrů s Barcelonou (2008/2009). Z Citizens stvořil vítězné monstrum.

„Manchester City je nesmrtelný, vyhrát Ligu mistrů si zasloužil. Tento tým je prvotřídní fotbalovou značkou, která je už dlouho obdivována po celém světě. Jde o projekt, který se dlouho budoval a teď sklízí úspěchy," řekl bývalý anglický reprezentant Rio Ferdinand.

Reklama