Hlavní obsah

Tenhle gól hodně bolel. Hvězda Ajaxu to schytala do choulostivých míst

Dortmund/Praha

Na tuhle svou trefu jen tak nezapomene. Fotbalista Ajaxu Amsterdam Dušan Tadič zavelel ve středu svým gólem k obratu v rámci 4. kola Ligy mistrů na hřišti Borussie Dortmund (3:1). Srbský záložník za svou trefu zaplatil ale vysokou cenu, jak bylo patrné z jeho výrazu při oslavě se spoluhráči.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Bolestivá oslava, fotbalista Ajaxu Dušan Tadič (vlevo) bezprostředně po vstřelení gólu.

Článek

Dortmund vedl v Signal Iduna Parku gólem z penalty kanonýra Marca Reuse z prvního poločasu. Jenže po změně stran už padal míč jen do sítě domácích.

V dresu Ajaxu se jako první prosadil dvaatřicetiletý reprezentační útočník Tadič, který svůj tým nastartoval k výhře brankou ze 72. minuty. Při sklepávání míče do sítě ale vrazil do brankové konstrukce a to způsobem, který je pro každého muže noční můrou.

Intenzita nárazu naštěstí nebyla kdovíjak velká, takže hvězda nizozemského celku situaci přečkala bez větší újmy a utkání dohrála.

Tadič tak byl na hřišti u toho, když v poslední desetiminutovce dokonali obrat Haller a Klaassen. Ajax je s 12 body na prvním místě skupiny C a o postup do další fáze už ho nic nepřipraví.

Reklama

Související témata: