Hlavní obsah

Uděláme všechno, abychom hráli Evropskou ligu, ne Konferenční, slibuje zdrcený Haraslín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu nebyl k přehlédnutí, stejně jako v Kodani mu však opět chyběly góly. Slovenský rychlík Lukáš Haraslín dokázal vícekrát prosvištět kolem svého krajana Vavra, jenže pak si hned třikrát vylámal zuby na brankáři Grabarovi. „Těžko se mi hledají slova. Liga mistrů je sen, který se nám rozplynul,“ netají Haraslín po úterní odvetě, kterou zakončil osudný penaltový rozstřel.

Mrzí nás, že jsme to nezvládli, ale snad nás to posune dopředu, věří Lukáš HaraslínVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparťané teď řeší zásadní problém. Jak se v termínově nabitém srpnu rychle vyrovnat s jedním z největších zklamání v kariéře.

„Stále je tady Evropská liga, kterou můžeme hrát. Věděli jsme, že v pohárech budeme minimálně do zimy. Uděláme však všechno, abychom hráli Evropskou ligu, ne Konferenční," ujišťuje Lukáš Haraslín.

Co mi blesklo hlavou, když jsem nedal penaltu? Sprosté slovo..., přiznal Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

Byli tak blízko, aby si s polským Rakówem zahráli o Ligu mistrů. Místo toho teď budou až do soboty čekat, jestli v play off Evropské ligy narazí na Dinamo Záhřeb, nebo AEK Atény. Soupeřem Sparty bude horší z dvojice, řecký tým vyhrál první zápas v Chorvatsku 2:1.

Zklamaný i pyšný Brian Priske. Bylo mi ctí být dnes na Letné, říká trenér SpartyVideo: Sport.cz

„Jsme smutní, ale zároveň si myslím, že jsme předvedli velmi, velmi dobrý výkon. Bohužel nám chybělo štěstíčko. Pevně věřím, že takový výkon nám pomůže. Hráli jsme proti hodně kvalitnímu soupeři, bohužel nejdeme dál," líčí Haraslín své pocity.

Letenským v odvetě znovu pomohl vyprodaný stadion. „Tentokrát jsme dominovali. Všichni mohli vidět, že jsme se nepoložili, ani když jsme dostali rychlý gól. Hráli jsme svou hru a vypracovali si dost šancí. Jen jsme je mohli lépe zakončovat..."

Mluví i o sobě, jedna z jeho šancí byla tutová. „Je to tak. Možná jsem mohl nahrávat, ale jsem útočník a byl jsem v šestnáctce, tak jsem to vzal na sebe. Netrefil jsem, což mě samozřejmě mrzí. Hlavně jsem smutný z výsledku. Musíme ale jít dál. Máme ještě možnost dostat se do Evropské ligy. Věřím, že jsme se tímto výkonem zase posunuli a zvládneme do ní postoupit."

Postoupili jsme zaslouženě, je přesvědčený slovenský obránce Kodaně Denis VavroVideo: Sport.cz

Nebude však lehké zapomenout, jak blízko postup byl. „V prodloužení jsme vedli dvakrát, možná jsme pak až moc chtěli držet míč na kopačkách. Mysleli jsme, že tak zápas zvládneme. Musíme se teď připravit na další ligový duel," avizuje slovenský reprezentant sobotní výjezd do Teplic.

Dramatický závěr už prožíval z lavičky. „Tam to jsou ještě větší nervy. Penaltový rozstřel už je loterie, Kodaň byla bohužel šťastnější. V zápase, kde jsme měli mnohem větší šance. Kdybychom vyhráli v prodloužení, nemuseli jsme je kopat. Ale to je kdyby. Jak říkám, věřím, že nás to posune," doufá Haraslín.

Reklama