Hlavní obsah

Útočník Realu Benzema byl zvolen nejlepším hráčem Ligy mistrů

Nejlepším fotbalistou uplynulé sezony Ligy mistrů byl zvolen francouzský útočník Karim Benzema, který 15 brankami pomohl Realu Madrid k rekordnímu čtrnáctému triumfu v nejprestižnější klubové soutěži. V nejlepší jedenáctce, kterou dnes UEFA zveřejnila na webu, jsou i čtyři jeho spoluhráči.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kanonýr Realu Madrid Karim Benzema (vlevo) v souboji s Kylem Walkerem v odvetě semifinále Ligy mistrů.

Článek

Do ideální sestavy se z Realu dostali také brankář Thibaut Courtois, záložník Luka Modrič a útočník Vinícius Júnior. Jednadvacetiletý Brazilec byl navíc zvolen nejlepším mladým hráčem soutěže.

Poraženého finalistu FC Liverpool zastupují obránci Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk a Andy Robertson se záložníkem Fabinhem.

Nejlepší jedenáctka Ligy mistrů:
Courtois (Real Madrid) - Rüdiger (Chelsea), Alexander-Arnold, Van Dijk, Robertson - Fabinho (všichni Liverpool), De Bruyne (Manchester City), Modrič - Vinícius Júnior, Benzema (všichni (Real Madrid), Mbappé (PSG).

Čtyřiatřicetiletý Benzema se ze zisku "ušatého" poháru pro vítěze radoval už popáté. Ve 12 utkáních v této sezoně dal 15 gólů a stal se nejlepším střelcem Ligy mistrů. Ve vyřazovacích bojích proti Paris St. Germain a Chelsea zaznamenal hattrick.

Reklama

Související témata: