Hlavní obsah

Úžasný večer! Fotbalisté Ajaxu odčarovali Haalandovo kouzlo a jejich euforie nebere konce

Za úžasný večer označili fotbalisté Ajaxu Amsterodam své úterní vystoupení v Lize mistrů, kdy na svém hřišti deklasovali Borussii Dortmund 4:0. Nizozemský celek tak zůstává v prestižní soutěži stále stoprocentní a s devíti body vede skupinu C. Média svěřence trenéra Erika ten Haga pochválila za propagaci nizozemského fotbalu po celém světě.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Fotbalisté Ajaxu se radují z vysokého vítězství nad Dortmundem

Článek

"Úžasný večer. Myslím, že fanoušci teď mohou jít domů spokojení," řekl po utkání pro agenturu AP záložník Ajaxu Steven Berghuis.

"Je pravda, že se nám v tomto zápase vše dařilo. Hráli jsme opravdu dobře, drželi míč a vedle výborné obrany jsme na soupeře neustále tlačili," doplnil trenér Ten Hag.

Poté, co byl výkop utkání odložen kvůli mlze z odpálené pyrotechniky, dostali se hráči Ajaxu brzy do vedení. V 11. minutě si vstřelil vlastní branku Marco Reus. Do přestávky se ještě prosadil Daley Blind a ve druhé části zvýšili náskok Anthony a po něm Sebastien Haller. Ten vstřelil už šestý gól v tomto ročníku Ligy mistrů.

"Ajax propaguje nizozemský fotbal po celém světě. Jeho respekt z Dortmundu zmizel na stadionu stejně rychle jako hustá mlha z pyrotechniky. Od deváté minuty předváděl tým Erika ten Haga úžasný výkon. Díky tomuto skvělému vítězství nad ohromeným německým soupeřem si položil základ k tomu, aby v milionářské soutěži přezimoval," psal deník De Telegraaf.

Nizozemský šampion v utkání nejen eliminoval kanonýra Erlinga Haalanda, ale také dosáhl největšího vítězství nad německým soupeřem od roku 1973. Naopak Borussia utržila v Lize mistrů nejtěžší porážku v historii. "Dominantní Ajax deklasoval Borussii Dortmund. Mohl to být Haalandův večer, ale byla to show Ajaxu," psal web NRC a De Volkskrant doplnil : "Slavný Ajax ponížil Němce takovým způsobem, jak to ještě asi nezažili. Ajax rozdrtil Borussii Dortmund s ohromující převahou."

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Kouzlo Erlinga Haalanda proti Ajaxu nefungovalo

Naopak hráči německého celku netajili po duelu rozpaky. "Byla to pro nás lekce. Ukázaly se naše limity a tahle porážka je extrémně bolestivá," prohlásil záložník Julian Brandt a obránce Mats Hummels dodal: "Byli jsme jednoznačně horším týmem ve všech oblastech. Můžeme říct, že porážka 0:4 je ještě dobrá."

Oba soupeři si duel zopakují na hřišti Dortmundu 3. listopadu.

Reklama

Související témata: