Hlavní obsah

V semifinále Ligy mistrů se Bayern střetne s Barcelonou, Dortmund vyzve Real Madrid

Nyon

V semifinále letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů nastoupí Bayern Mnichov proti Barceloně. Druhou dvojici pak tvoří Borussia Dortmund a Real Madrid. První zápasy se hrají 23. a 24. dubna, odvety pak 30. dubna a 1. května. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu z rukou bývalého nizozemského kanonýra Ruuda van Nistelrooije.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

V semifinále fotbalové Ligy mistrů změří síly Bayern Mnichov s Barcelonou, druhou dvojici tvoří Borussia Dortmund a Real Madrid.

Článek
Fotogalerie

Vestfálský tým narazí na Real Madrid, s nímž vypadl při své předchozí účasti v semifinále v sezóně 1997/98. V duelu mezi Realem a Borussií dojde k repríze souboje ze základní skupiny D. Německý celek v ní Bílý balet doma porazil 2:1, na Santiago Bernabéu pak remizoval 2:2.

"S losem jsme spokojeni, protože jsme chtěli, aby to byl mezinárodní souboj. Nemyslím si, že by z nás měl Real po těch výsledcích ve skupině strach. Maximálně respekt, ale to my také. Každopádně naší výhodou je, že my už nemáme co ztratit a můžeme hrát uvolněněji," míní předseda Borussie Hans-Joachim Watzke.

Dreesen: Barcelonu můžeme vyřadit

Loňský finalista Bayern Mnichov, který ve čtvrtfinále vyřadil Juventus Turín, změří síly s předloňským vítězem prestižní soutěže Barcelonou. Oba celky se naposledy utkaly ve čtvrtfinále soutěže v sezóně 2008/09. Tehdy suverénně postoupili Katalánci po výhře 4:0 doma a remíze 1:1 venku a nakonec získali celkový triumf. Za Barcelonu nastoupilo hned osm hráčů současné základní sestavy. Naopak na straně bavorského klubu zůstali jen Ribéry, Lahm a Schweinsteiger.

V sezóně 1998/99 však byl úspěšnější Bayern, který postoupil ze základní skupiny právě na úkor Barcelony, již v obou duelech porazil. Následně došel až do finále, kde prohrál s Manchesterem United po dvou gólech v nastavení.

"Barcelonu jsme chtěli až ve finále, ale myslím si, že náš tým je natolik kvalitní, že ji můžeme vyřadit," řekl finanční ředitel Bayernu Jan-Christian Dreesen. "Utkání bude o to zajímavější, že od příští sezóny k nám přijde trénovat bývalý kouč Barcelony Pep Guardiola," připomněl.

Program semifinále fotbalové Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - Barcelona (23. dubna a 1. května)
Borussia Dortmund - Real Madrid (24. a 30. dubna)
Začátky 20:45.
Finále: Londýn - Wembley (25. května 20:45)

Reklama

Související témata: