Hlavní obsah

Zbabělec! V Madridu plály emoce, Simeone utekl před Kloppem do tunelu

Úterní dramatická bitva v rámci fotbalové Ligy mistrů na Wanda Metropolitano končí. Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp kráčí s nataženou rukou za Diegem Simeonem. Trenér Atlétika Madrid ho však ignoruje, pádí do tunelu. Klopp za ním udiveně hledí, ironicky vztyčuje palec. A na dálku mu zamává. Takovou dohru měl nervózní duel, který i díky dvěma trefám Salaha opanoval Liverpool (3:2).

Foto: Sergio Perez, Reuters

Kanonýr Liverpoolu Mohamed Salah střílí z penalty vítězný gól anglického týmu v souboji s Atléticem Madrid.

Článek

„Simeone u mě pořádně klesnul," řekl ve studiu televizní stanice BT Sport bývalý anglický kanonýr Peter Crouch. „Hodně zbabělé gesto," přisadil si někdejší reprezentační obránce Albionu Joleon Lescott.

Simeone neskousnul odvolanou penaltu krátce poté, co Liverpool se Salahem vstřelil z pokutového kopu třetí gól. To už hrál jeho tým dávno o deseti, zkraje druhého poločasu byl vyloučený za nebezpečnou hru vysokou nohou autor obou branek Antoine Griezmann.

Arbitr Siebert původní verdikt zrušil na základě konzultace s videorozhodčím a následného zhlédnutí situace na monitoru u postranní čáry. Simeone cítil křivdu, na Sieberta divoce gestikuloval, že faul na Giméneze byl penaltový. Když sudí ukončil zápas, rozběhl se domácí trenér do tunelu.

„Chtěl jsem mu podat ruku, ale zmizel. Jeho reakce se mi nelíbila, ale příště mi ruku určitě podá. Nic se neděje. Zjevně byl naštvaný, ne však na mě, ale kvůli porážce. Jiné vysvětlení nemám," prohlásil Klopp.

„Po zápase nezdravím. Není to zdravé ani pro vítěze, ani pro poraženého," vysvětlil svoje chování Simeone. „Co se týká odvolané penalty, soupeř se Giméneze mírně dotkl. Pokud zasáhl VAR, penalta nebyla. Rozhodčí se ale mohou mýlit jako my. Myslím, že jsme odehráli skvělý zápas," dodal Simeone.

Bitvu v Madridu zahájil výtečně Liverpool, který brzy vedl díky trefám Salaha a Keity 2:0. Atlético se ale zdravě naštvalo, do přestávky vyrovnalo. Oba góly obstaral Griezmann. Jenže v úvodu druhého poločasu dostal francouzský útočník červenou kartu. Při zpracování vystrčil nohu až příliš vysoko, zasáhl do hlavy Firmina.

„Minulé utkání v Miláně vyloučil rozhodčí hráče domácím. Rozhodčí to prostě tak posoudil, jeho verdikt je zásadní," reagoval argentinský kouč. Reds přesilovku nakonec využil ke vstřelení vítězného gólu. S přehledem ho proměnil Salah.

Salah trumfnul Gerrarda

Egyptský klenot potvrdil famózní formu. Stal se prvním hráčem Liverpoolu v historii, který vstřelil gól v devíti po sobě jdoucích zápasech. Navíc o jednu branku překonal klubový rekord Stevena Gerrarda v počtu gólů v Lize mistrů. Salah jich má nyní na kontě 31.

„Očekávali jsme těžký zápas, což se také potvrdilo. Přišli jsme o dvoubrankový náskok, ve druhém poločase nám nahrálo vyloučení Griezmanna a penalta. Jsme spokojeni," mnul si ruce Klopp, jehož tým má po třech zápasech ve skupině plný počet bodů. V rámci všech soutěží neprohrál Liverpool už 21 zápasů, což je nejdelší série Reds od ledna 1989.

Reklama

Související témata: