Hlavní obsah

Alonso, Azpilicueta, Torres, s těmi všemi se už Coufal v PL potkal několikrát. Velký dojem na mě dělají všichni

Tři předchozí zápasy Ligy národů odehrál legionář z West Hamu od první do poslední minuty. Navíc v rychlém sledu v cyklu čtvrtek- neděle - čtvrtek, protože v červnu mají logicky naspěch všichni. Přesto odmítá, že by šlo o nejtěžší období jeho kariéry. „To rozhodně ne. Horší to bylo, když jsem musel na operaci a nemohl hrát. Pět týdnů bez fotbalu bylo dlouhých," připomněl před konfrontací se Španěly únorové zranění a operaci třísel, jež ho vyřadila ze sestavy Kladivářů i české reprezentace v baráži o postup na mistrovství světa v Kataru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Vladimír Coufal (vlevo) během prvního zápasu proti Španělsku v Lize národů.

Článek

Teď už je ale zpátky a navzdory třem odehraným zápasům v pohodě. „Cítím se skvěle. I dík masérům, fyzioterapeutům a samozřejmě i trenérům, kteří upravují přípravu podle toho, jak se právě cítíme," potvrdil, že ani horké počasí v Málaze ho z míry nevyvádí, i když v Londýně je zvyklý na jiné klima.

„V Londýně i v Praze, kde je počasí přece jen chladnější a deštivější než tady. Hrozné vedro, které v Málaze panuje, je ale stejné pro všechny, takže se s ním musíme vyrovnat. Naštěstí se hraje až večer," připomínal začátek střetnutí stanovený jako tradičně v Lize národů na 20.45.

Tradiční partiturou si budou podle Coufala řídit i Španělé v odvetě za týdne starou pražskou remízu 2:2, kterou navíc zachraňovali třicet vteřin před naplněním devadesáté minuty.

„Oni hru nezmění. Proto Francii i Anglii hráli stejně jako proti nám. I když jsme je naším stylem hry trochu vystrašili, nemyslím, že by na svém stylu něco měnili. Zatlačí každého protivníka prostě do hlubokého obranného bloku, takže i v Málaze to bude podobné. Tenhle styl praktikují všechna reprezentační mužstva - od šestnáctky po mužstvo dospělých."

Ani taktika české reprezentace se nebude ovšem příliš lišit od té týden staré.

„Musíme kompaktně bránit, ale abychom dosáhli dobrého výsledku, musíme využívat naše šance a doufat, že při nás bude stát i štěstí," narážel na předchozí zápas v Lisabonu a možnosti, do kterých se jeho spoluhráči dostali, ale nezužitkovali je.

Samozřejmě si přitom bude dávat náramný pozor na španělské legionáře, s nimiž se potkává v anglické Premier League.

„Na Marcose Alonsa narazím v této sezoně snad už potřetí, nebo počtvrté. A s Ferranem Toresem jsem také potkal, když byl ještě v Manchesteru City. Ale Španělé mají v kádru kapitána Chelsea Azpilicuetu, hraje tam kapitán Barcelony Busquets. Jen Asencio je pro mě nový, ale velký dojem na mě dělají úplně všichni," mohl by Coufal vypočítávat ze španělského kádru jednoho hráče po druhém, kteří na českou reprezentaci v nedělním večeru na českou reprezentaci čekají a s nimiž se bude muset vyrovnat.

Reklama

Související témata: