Hlavní obsah

Že bychom Španěly vystrašili? To nemyslím, oni se drží svého doma i venku, ví své Šilhavý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo mu nemusí připomínat, že jen bránit a naivně se domnívat, že to v konfrontaci se Španělskem k přijatelnému výsledku postačí, by představovalo cestu do záhuby. „Pokud bychom spoléhali pouze na destrukci a scházela nám potřebná odvaha, budeme skutečně pod obrovským tlakem. A celý zápas,“ připomínal trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý před čtvrtým dílem elitní divize Ligy národů, který čeká na jeho tým v nedělním večeru v Málaze.

Jestli jsme Španěly vystrašili? To si nemyslím, odmítá Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

MÁLAGA (Od našeho zpravodaje) - „Oni prostě svou hru nemění. Z hlubokého bloku hrají proti Francouzům, Angličanům, stejně jako proti nám. A takhle to praktikují všechny jejich reprezentační týmy. Od šestnáctky po áčko," ví i Vladimír Coufal o Španělech své.

Před týdnem si to v Edenu ostatně opětovně ověřil v duelu, v němž česká reprezentace našla na trojnásobné mistry Evropy recept a překvapivě s nimi uhrála remízu. „Možná jsme je naším stylem hry trochu vystrašili," doufá legionář z West Hamu.

„To si tedy nemyslím," oponoval trenér Šilhavý dalek toho, aby se snad domníval, že Španělé po nerozhodném výsledku v Praze korigovali taktiku, natož svou hru. „Oni ho mají skvěle propracovaný a skutečně ho praktikují proti každému protivníkovi."

Mohl by se snažit se svým trenérským ansámblem sebevíc, mohli by sedět u videa celé dny a týdny, ale rozdíl mezi hrou Španělů by nenašli. Jedno, zda hrají doma nebo venku. Jestli vyběhnou na trávník v Edenu nebo Málaze.

„Je to stejné jako Manchester City pod španělským trenérem Guardiolou. Všichni vědí, jak Citizens hrají, všichni je mají nastudované, přesto každého soupeře přitlačí k brance a dostávají se do příležitostí. Stejně, jako hráči Španělska," použil Šilhavý přirovnání vypovídající o iberijské fotbalové škole všechno.Rozdíly mezi pojetím La Roja se prostě nenajdou. Ani v náznacích či drobných nuancích.

„Mají prostě obrovskou kvalitu. Jakmile mají míč, jdou z jedné stany na druhou, jakmile ho ztratí, přejdou okamžitě do represinku a balon znovu získají," připomínal český kouč základní premisu hry nedělního soupeře. A dokonce s dodatkem, že španělská reprezentace na něho dělá větší dojem než portugalská, která jeho výběr ve čtvrtek porazila 2:0 v Lisabonu.

„Silnými soupeři se skvělými jednotlivci jsou oba celky, rychlost hráčů a jejich dovednosti jsou na stejné úrovni, ale Španělé mají víc propracovanou taktiku. A jsou nebezpeční po celý zápas," nechal se slyšet Šilhavý. I proto pro nedělní zápas chystá korektury v sestavě. Hlavně na levé straně, která proti Portugalcům hořela.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Zklamaný Tomáš Souček po prohře v Lize národů s Portugalskem.

„Po chybách jsme z téhle strany dostali oba góly, takže změny chystáme. A dojde k ní i bráně, což už jsem ale avizoval. Vaclík odchytal první dvě utkání výborně, ale chceme, aby se mezi tyče dostali i Staněk s Mandousem. Takže proti Španělům dojde řada na Mandouse," potvrdil trenér české reprezentace.

Reklama

Související témata: